BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07
İŞÇİ

Taşeron işçilerin garantisi var mı?

Taşeron kadro kimleri kapsıyor ve taşeronun emeklilik süresine kadar çalışması ne anlamına geliyor? Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel anlattı.

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili sorular bitmek bilmiyor. Taşeron işçinin garantisi var mı? Taşeron işçilerin emekliliği nasıl olacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel memurhaber.com'a anlattı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel'in taşeron işçilerin emekliliği ile ilgili açıklamaları şöyle:

‘Kamu kurumlarında taşeron işçi olarak çalıştırılmaktayken gündemdeki son torba kanunu ile özel statülü sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilecek olan söz konusu işçiler yeni adıyla sözleşmeli personellerin çalışma şartları 3 er yıllık sözleşmelerle sürdürülecek bu 3 er yıllık sözleşmelerin sonunda performanslarına göre değerlendirilip sözleşmenin uzatılıp uzatılmayacağı o zaman kararlaştırılacak ve her halükarda emeklilik hakkını elde etmiş olan özel statülü sözleşmeli personelin sözleşmesi feshedilecek ve sürdürülmeyecektir. Bu yönüyle taşeron işçisiyken özel statülü personel pozisyonlarına aktarılacak olan bu işçilerin durumu halen kamuda geçici personel pozisyonlarına çalışmakta olan personelle aynı durumda değerlendirilebilir.’

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR