BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
İŞÇİ

Taşeron işçiler sınava girecek kadro şartları neler?

Taşeron işçiler bu yıl kadroya geçecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklaması üzerine 720 bin taşeron işçi kadroya geçecek. Peki şartlar neler? İşte detaylar...

720 bin taşeron işçinin kadroya geçeceğinin açıklanmasının ardından sorular da gelmeye başladı. Henüz kadro tarihi belli olmamışken kadro şartları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Detaylar memurhaber.com'da.

720 bin taşeron işçinin özel sözleşmeli personel olarak devlete alınmasına yönelik düzenlemenin detayları ortaya çıkmaya başladı. Devlet, taşeron işçi çalıştıran firmaların zarara uğramasını önlemek için ellerindeki araç, alet ve makineleri satın alacak. Belediye işçileri kadrolu olacak mı?

TAŞERON FİRMA BİTTİ

Ağbal bunun üzerine, "Tarih konusunda biz o zaman 1 Kasım'ı öngördük ama bu öneriler değerlendirilebilir" dedi. Ağbal, yeni sistemde artık taşeron firmaların olmayacağını, devletin ihtiyacı olduğunda ilanla eleman alınacağını bildirdi.

TAŞERON YASASIYLA NELER DEĞİŞECEK?

Taşeron yasası ile birlikte taşeron işçilere ne gibi geliştirmeler gelecek merak edilirken, hem işçilerin düşündüğü hem de devletin sağlamak istediği koşullar söyle diyebiliriz. Yapılan çalışmalar ile birlikte gerçekleştirilmesi beklenilen iyileştirmeler arasında ilk önce çalışma şartları yer alıyor. Çalışma şartlarında yapılacak iyileştirmeler ile taşeron işçilerin yıllık izinlerine de düzenlemeler getirilecek.

ÖZEL SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLACAKLAR!

Taşeron işçiler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanun ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılmasına dair hükümlerine tabi olmayacak. Yeni bir sözleşmeli personel çalıştırılma modeli olacak. Bu modelde personelin seçiminde aranacak şartlar ve uygulanacak sınav, ödenecek ücret, üç yılı geçmemek üzere yapılacak sözleşme süreleri, sözleşme usul ve esasları ile diğer hususlar Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR