BIST 9.929
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.440,09
GÜNCEL

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek?

Taşeron işçilerin kadroya ne zaman geçeceği çok merak edilen bir konu Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron işçilere kadro konusunda bilgi verdi.

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek sorusunun yanıtı işçiler tarafından çok merak ediliyor. Taşeron işçilerin kadroya geçmesi ile ilgili son açıklamayı Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron çalışanların kadroya alınmasına ilişkin yasal düzenleme konusunda milletvekillerine bilgi verdi. Ağbal, milletvekillerinin soruları üzerine yasanın kapsam tarihinde ve çalışma süresinde değişiklik olabileceği sinyalini verdi.

YASAL DÜZENLEME NE ZAMAN?

Bakan Ağbal'ın açıklamalarına göre, hazırlanan yasal düzenleme 1 Kasım 2015’ten önce taşeron olarak çalışanları kapsamakta idi. Milletvekilleri bunun değiştirilmesini, özel sözleşmeli statüye alınacak taşeronların giriş tarihinin 1 Ocak 2016 ya da yasanın yürürlüğe girdiği tarih olarak belirlenmesini istediler. Bakan Ağbal bunu değerlendireceklerini söyledi. Bu gerçekleşirse tarihte kapsam genişletilmiş olacak.

MEVSİMLİK TAŞERON İŞÇİLERE DE KADRO VAR MI?

Ayrıca milletvekilleri, mevsimlik çalışan taşeron konusunu da gündeme getirdiler. 6 aylık çalışanlar olduğunu söylediler. Ancak yasanın en az 12 ay çalışanlar için geçerli olacağını, dolayısıyla işin niteliği nedeniyle 12 aylık çalışma süresini doldurmayanların mağdur olacağını ifade ettiler. Bakan Ağbal, sözkonusu çalışanlar için 12 aylık çalışma şartının esnetilebileceğini söyledi. Bakan Ağbal, taşerona uygulanacak sınavların da kurumlarca yapılmasının öngörüldüğü bilgisini verdi.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR