BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.444,76
İŞÇİ

Taşeron işçiler kadro bekliyor

CHP Adana milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 871 bin taşeronun kadro beklediğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, DİSK Genel İş 2 Nolu Şube’de belediye işçileriyle buluştu.TÜMER, 871 bin taşeron işçinin kadro beklediğini vurguladı. 

TAŞERON KADRO BEKLİYOR

Ziyareti için Tümer’e teşekkür eden DİSK Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu ise CHP’li belediyelerin en düşük taşeron işçi maaşını bin 600 lira yapmasını olumlu karşıladı. Gündoğdu, “Sendika olarak sendikalı işçi sayısını artırmaya çalışıyoruz. Bu konuda belediye başkanlarından ve milletvekillerinden duyarlılık bekliyoruz. Sendikalaşma tüm partilerin parti politikası haline gelmelidir” dedi.
İşçiler adına zor bir sürecin yaşandığını belirten Gündoğdu, “Türkiye’de 871 bin taşeron işçisi kadro bekliyor" ifadelerini kullandı.

PTT MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN İŞTEN ATILAN İŞÇİLERİN DURUMU GÖRÜŞÜLECEK

İşçilerin seslerini olabildiğince duyuracağını söyleyen CHP Milletvekili Tümer, Seyhan PTT Müdürlüğü'nden işten atılan işçilerin durumunu görüşeceğini ifade etti. Sümer, "Daha önce işçi arkadaşlarla görüştüm ancak Başmüdürle yeni bir görüşme yapacağım” dedi.

"PARLAMENTO KONUŞULAN YER OLMALI"

Parlamentonun ‘konuşulan yer’ anlamına gelmesine rağmen sayısal çoğunluk gerekçesiyle muhalefet milletvekillerinin sözlerinin dinlenmediğine işaret eden Tümer, “Demokrasiyi sadece sayısal çoğunluk olarak değerlendirmek yanlışlığın ötesinde insan hak ve özgürlüklerine karşı çıkma anlamı taşır. Parlamento, diyalog, karşılıklı konuşma, tartışma ve hoşgörü ortamı olmalıdır. Sendikaların, sivil toplum örgütlerinin bize ilettiği sorunlara çözüm üretmenin yeri parlamento olmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR