BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.438,27
ÖĞRETMEN

Sınıf öğretmenlerine alan müjdesi!

Bakanlığın alt yapıyı hazırlamadan yürürlüğe soktuğu "öğretmenler için alan değişikliği" büyük sorun yaratacağa benziyor.

4+4+4 sisteminin beraberinde getirdiği bir çok sorunun yanına ortaya çıkan öğretmen fazlalığı da eklenince norm kadro fazlası öğretmenleri eritmek için MEB’in sınıf öğretmenlerine alan değişikliği hakkını tanıması binlerce sınıf öğretmenini alan değişikliğine yönlendirdi.


Branşı sınıf öğretmenliği olan öğretmenler geçiş yapacak yan alanları bulunmayınca alakasız bölümlere geçiş yapmaya başladı. Sınıf öğretmenlerinin geçiş yapacağı bölümler arasında, zihin engelliler sınıf öğretmenliği ve teknoloji tasarım öğretmenliği gibi hiç de benzer olmayan bölümler bulunuyor. Bakanlık bu karar ile sorunu kısa vadede halletmiş gibi görünse de sonrasında ortaya çıkacak yığılmalar için henüz geliştirilmiş bir proje yok.

Bakanlığın bir taraftan kademeli olarak teknoloji tasarım dersini kaldırması , diğer taraftan bu alana öğretmen alması bir planlama eksikliğinin göstergesidir.


Sınıf öğretmenliği gibi çok önemli bir branşın öğretmenlerinin bir çoğunun mesleklerinde ki en verimli dönemde alan değişikliği yapması ve özellikle de bir çoğunun yan alanda hiç uzmanlık alanı olmayan ortaöğretim kurumlarına geçiş yapmak istemesi , Bakanlığın buna izin vermesi anlaşılır bir durum değildir.


Milli Eğitim Bakanlığı sınıf öğretmenliğinde norm fazlası öğretmenleri eritme adına , iyi bir planlama yapmadan uygulamaya koyduğu alan değişikliğinin eğitime vereceği büyük zararı ilerleyen yıllarda görecektir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR