BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.436,67
GÜNCEL

SGK personeli ne kadar fazla çalışma ücreti alacak

SGK'nın hangi personeli ne kadar fazla çalışma ücreti alacak? İşte cevabı...

Kamu görevlilerinden bazılarına, 2016 yılına ilişkin Toplu Sözleşme hükümlerine istinaden bu yıl fazla çalışma ücreti ödenecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığının taşra teşkilatı personeli ile SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında emeklilik işlemlerini fiilen yürüten birimlerin personeli bu yıl fazla çalışma ücreti alabilecek.

memurunyeri'nde yer alan habere göre, Bakanlar Kurulu kararı çıkmasına veya herhangi bir yasal düzenleme yapılmasına gerek olmaksızın, bu yıl SGK’nın bazı personeline de fazla çalışma ücreti ödenecek.

Buna göre;

-Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının taşra teşkilatı personelinden, iş yoğunluğu diğerlerine göre daha fazla olan tapu müdürlüklerinde görev yapan memurlar ile sözleşmeli personele, fazla çalışma ücreti ödenecek.

Öte yandan, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında emeklilik işlemlerinin fiilen yürütüldüğü birimlerde çalışanlar dan, iş yoğunluğu diğerlerine göre daha fazla olan birimlerde görev yapan memurlar ile sözleşmeli personele fazla çalışma ücreti ödenebilecek.

-Bir personele, ayda en çok 50 saati ve yılda en çok 300 saat için fazla çalışma ücreti ödenebilecek.

-Fazla çalışma yapılan her bir saat karşılığında, personele 5,22 TL’ye kadar ücret ödenebilecek.

-Fazla çalışma ücreti ödenecek personel sayısı, SGK taşra teşkilatında görev yapan toplam personel sayısının %10’unu geçemeyecek.

 

-İş yoğunluğu fazla olan birimlerin belirlenmesini ve toplam fazla çalışma saat süresinin ilgili birimlere dağıtılmasını Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı yapacak.

-Personele yaptırılacak fazla çalışmanın yıllık toplam süresi, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının talebi üzerine Maliye Bakanlığınca belirlenecek.



HER PERSONEL FAZLA ÜCRET ALAMAYACAK!

Sosyal Güvenlik Kurumunda bu yıl sadece, taşra teşkilatındaki bazı personel ile merkez teşkilatında Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü personelinden bazıları fazla çalışma ücreti alabilecek.

Fazla çalışma ücreti ödenecek birimlerin iş yoğunluğunun belirlenmesinde hangi objektif kriterlerin kullanılacağı ve bunun nasıl mümkün olacağı ile merkez teşkilatında sadece bir Genel Müdürlüğün bazı personeline fazla çalışma ücretinden yararlanma imkanı verilmesi gibi nedenler, fazla çalışma ücreti ödemesinden kaynaklı olarak Kurum personeli arasında rahatsızlıklar oluşacağı ve çalışma barışı ile iş verimini olumsuz etkileneceği kaçınılmaz olacaktır. 

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR