BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.443,96
SAĞLIK

Sağlık Bakan'ından atama açıklaması

Sağlık personellerinin atamaları ne zaman olacak? Sağlık Bakanı Recep Akdağ açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık muhabirleri ile biraraya geldi. Akdağ gazetecilerin sağlık personeli atamaları ile ilgili sorularına yanıt verdi.

Akdağ, Sağlık Bakanlığına personel atamalarının ne zaman yapılacağına ilişkin bir soru üzerine, bu konuda Maliye Bakanı ile henüz görüşemediğini ancak en kısa zamanda görüşmeyi planladığını söyledi.

"Devlet hizmeti yükümlülüğü olan bazı sağlık çalışanlarının metropollerde bir anlamda usulsüz olarak kural dışı çalıştıklarının" tespit edildiğini belirten Akdağ, şu anda bu sayıyı net olarak belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

HEKİM İSTİHDAMI

Özel sektörle de bu konuyu görüşeceklerini dile getiren Akdağ, şöyle devam etti:

"Bir hekim olarak benim de çok hoşlanmadığım bir konu. 5 ve 6. bölge illeri veya ilçeleri dediğimiz Kastamonu'nun bir ilçesinden tutun Mersin'in bir uzak ilçesinde, Doğu Anadolu'daki illere varıncaya kadar hekim istihdamı yapabilmek için kanun yapabilmiş durumdayız. Milletin iradesi bir karar vermiş durumda, bunu çiğnetemeyiz. Ne zaman ki sayılarımız artar, ihtiyaç kalmaz, bu değişir. Ben uzmanlık diplomamı aldım, 300 gün ila 500 gün arasında devlet hizmeti yükümlülüğümü tamamlamam gerekiyor. Bunu tamamlamadan hekimlik pratiğini yapmak mümkün değil. Ben bunu tamamlamadım ama özel hastane bana fırsat verdi tamamlıyorum. Bu, şu an hukuken suç ve ben bunun üzerine her türlü hukuki yollara gideceğim. Bu, dengesizliğin en önemli sebeplerinden birisi."

20 BİNİN ÜZERİNDE KADRO

Teşvik edici mekanizmaları geliştireceklerini anlatan Akdağ, şunları kaydetti:

"Sözleşmeli kanunumuz var, buradaki kadroyu da 20 binin üzerine çıkarıyoruz. Maliye ile görüştük, hem daha fazla ücret ödeyeceğiz zor bölgelerde çalışan arkadaşlara. Hukuku işleteceğiz. Terör bölgeleri meselesinde Türkiye'de PKK'nın bazı şehirlerimizde ve ilçelerimizde çukur siyaseti ile her türlü hizmeti vermeyi zorlaştırdığını biliyoruz. Can güvenliğini de ortadan kaldırmak için bu işleri yaptıklarını biliyoruz. İnsafsızca, ahlaksızca, şerefsizce sağlık çalışanlarına hücum etmeleri, ambulanslara ateş etmeleri... Bu il ya da ilçelerde çukur siyasetini işgal etme çabasının beli kırıldı. Terör bölgeleri diye genel bir kavram kullanmanın yanlış olduğuna inanıyorum verilen hizmetler açısından. Bayburt ya da Gümüşhane'de terör yok ama doktor sayılarına baktığımız zaman oradaki doktor sayıları ile benzeşiyor. Asıl mesele bu bölgelerde hekim gönderme ile ilgili politikalarımızı sürdürme meselemizdir."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR