BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.398,99
ÖĞRETMEN

ÖYP lisansüstü tercihler başladı

Öğreci Yerleştirme Programı'nın (ÖYP) lisanüstü tercihleri başladı. Bugün 02 Şubat'ta başlayan tercih başvuruları 05 Şubat'a kadar devam edecek. ÖYP tercihlerini kimler yapabilir?

ÖYP lisanüstü tercih başvuruları bugün başladı. Akademik kariyerine devam etmek isteyen öğrencilerin başvuruları 02 Şubat'ta başladı.

Araştırma görevlilerinden yabancı dil puanı 65 ve üstü olanların lisanüstü eğitim alabilmesi için yapılan tercih işlemleri başladı.

TERCİHLER 05 ŞUBAT'A KADAR DEVAM EDECEK

Yabancı dilden 65 puan ve üstü alan araştırma görevlilileri bugünden başlayıp 05 Şubat'a kadar tercih başvurusunda bulunabilecekler.

KİMLER LİSANSÜSTÜ EĞİTİME BAŞVURU YAPABİLİR?

Lisansüstü eğitim için başvuru yapacakların ÜDS, KPDS, YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarından birinden en az 65 puan; ALES'ten ise son 3 yıl içinde en az 70 puan almış olmaları gerekiyor.

ARAPÇA TERCİH EDENLER DİKKAT!

" Arapça ve Çince Mütercüm-Tercumanlık" ile "Sinoloji" anabilim dallarından birine atanan araştırma görevlilerinin, bu alanda yeteri kadar yüksek lisans ve doktora programı bulunmadığından, lisansüstü eğitimlerini "Çeviri ve Kültürel Çalışmalar" alanında devam edecekler. Öte yandan 'Görsel İletişim Tasarımı! anabilim dalına atanan araştırma görevlilileri eğitimlerine; 'Grafik, 'Resim', 'Medya Tasarımı' veya 'İletişim Tasarımı ve Yönetimi' alanında devam edebilirler.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR