BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.426,32
KPSS

ÖSYM 09:45 mağdurları için son dakika kararını verdi

ÖSYM bu yıl ilk kez uyguladı 09:45 kararı sonrasında birçok kişi mağdur olmuştu. Mağdur olan kişiler yeniden sınava girecek mi sorusuna ÖSYM'den son dakika yanıt geldi.

ÖSYM, 09.45 mağduru üniversite adaylarına yeni sınav hakkı vermedi. Gelen son dakika haberine göre "Yeni bir sınavın yapılması mümkün değildir." denildi

ÖSYM Yönetim Kurulunca, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na ( YGS) yönelik tavsiye kararına ilişkin, "Sınav binasına kılavuzda ilan edilen zamanda gelmiş ve sınavla ilgili tüm kurallara riayet etmiş olan adayların herhangi bir mağduriyete uğramasına yol açmadan yeni bir sınavın yapılması mümkün değildir." değerlendirmesi yapıldı.

AA muhabirinin ÖSYM yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kamu Denetçiliği Kurumunun tavsiye kararına ilişkin ÖSYM Yönetim Kurulunca değerlendirme yapıldı.

ÖSYM'nin değerlendirmesinde, KDK'nın iki tavsiye kararından birinin, "Kurumumuza başvuran …… ve 117 adayın sınav saatinden önce sınav binalarında hazır bulunmalarına rağmen sınav binasına alınmamalarından doğan mağduriyetlerinin (LYS'ye girmeye hak kazanan öğrenciler açısından yeni mağduriyetlere yol açmayacak şekilde) giderilmesi" yönünde olduğu hatırlatıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR