BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
İŞÇİ

Öğretmenler üzerinden algı operasyonu mu yapılıyor?

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Başkanı İbrahim Bıçak, İstanbul’da eski bir öğrencisinin velisi tarafından silahlı saldırıya uğrayan meslektaşlarına acil şifalar dileyerek yaşanan veli vahşetini kınadı.

"Öğretmenler üzerinden bir algı operasyonu yapılıyor." sözleriyle bazı ilçelerde eğitime ara verilmesiyle ilgili görüşlerini dile getiren Bıçak flaş açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar... 

OKULLARIN GÜVENLİK SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Başkanı İbrahim Bıçak, İstanbul’da eski bir öğrencisinin velisi tarafından silahlı saldırıya uğrayan meslektaşlarına acil şifalar dileyerek yaşanan veli vahşetini kınadı. 

Okullarda yaşanan şiddet olaylarının başta öğrenciler olmak üzere öğretmen ve velileri endişelendirdiğini söyleyen Bıçak; “Öğretmen ve öğrencilerin güvenliği kamunun sorumluluğundadır.” dedi.

Bazı ilçelerde eğitime ara verilmesiyle ilgili görüşlerini de dile getiren Bıçak; “Öğretmenler üzerinden bir algı operasyonu yapılıyor. Öğretmenlerin öğrencileri kaderine terk etmesi gibi bir durum asla söz konusu değildir. Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin can güvenliği için eğitime ara verilmiştir. Terör örgütünün sistematik olarak eğitim kurumlarını hedef aldığını görmekteyiz. Bakanlığın uyguladığı bu tedbir kararı üzerinden kimse siyasi veya sendikal rant elde etmeye çalışmasın.” şeklinde konuştu. 

Bireyin en temel ihtiyaçlarından birisi olan  “Güvenlik İhtiyacı”nın okullarımızda sağlanabilmesi için okul güvenliğinin çok yönlü olarak ele alınması gerektiğini belirten DES İl Başkanı Bıçak açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

GÜVENLİK TEMEL BİR İHTİYAÇTIR

Maslow’un motivasyon teorisinde ikinci sırada yer alan güvenlik ihtiyacının karşılanması öğrenci, öğretmen, yönetici, çalışanlar ve veliler açısından oldukça önemlidir. Kendini güvende hisseden öğrenciler ve öğretmenler sınıf ortamında da kendilerini özgür hisseder ve başarıyı da olumlu yönde etkiler. Çocuklarının güvende olduğunu bilen veli endişelenmez ve huzur içerisinde çocuğunu okula gönderir. 

UZMAN GÜVENLİK YÖNETİMİ GEREKLİ 

Dış tehlikeler okul güvenliğinin sadece bir boyutudur. Kamu kurumlarının neredeyse tamamında güvenlik görevlisi bulunurken okullarımızın yaklaşık yüzde altmışında güvenlik görevlisi dahi bulunmamaktadır. Okullara dışarıdan gelen bir kişi çok rahat bir şekilde okulun tüm bölümlerine, sınıf ortamına dahi kontrolsüz bir şekilde ulaşabilmektedir. Gelen ziyaretçilerin kontrol edilmesi ve yönlendirilmesi, veli görüşme odalarının bulunması, okul çevresinde suç işleme olasılığı yüksek veya zararlı madde satıcıları gibi kişilerin tespiti ve önlenmesi, acil durumların etkin yönetilebilmesi açısından okullarımızda olası risklere karşı hazırlıklı uzman bir güvenlik yönetimi gereklidir. 

OKUL GÜVENLİĞİ ÇOKLU ELE ALINMALI

Öğrencinin ve personelin okula gitmek için evden ayrılmasıyla başlayıp tekrar eve dönmesine kadar geçen tüm aşamaları içeren okul güvenliği çok yönlü ele alınmalıdır. Eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olayları bölgesel ve yerel düzeyde analiz edilerek okul güvenliğini etkileyen fiziksel etkenler, psikolojik etkenler ve sosyal etkenler bilimsel olarak incelenmeli ve bir yol haritası çizilerek çözümler ortaya konulmalıdır. Klasik güvenlik anlayışı ile okulların güvenlik sorunları çözmek mümkün değildir. Okulların fiziki mekan ve mimari güvenliği, okul iklimi ve kültürü, sağlık güvenliği okul yolunda güvenlik konuları da tartışılması gereken başlıklardır. Öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanların kendilerini güven ve huzur içerisinde hissettiği, tedirginlik ve korkunun olmadığı bir eğitim ortamının sağlanması için MEB’in yapacağı çalışmalara DES olarak her türlü desteği vermeye hazırız.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR