BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.240,74
ÖĞRETMEN

Öğretmen atama sonuçları 2016 MEBBİS sorgulama ekranı

Öğretmen atama sonuçları MEBBİS giriş ekranı atama sonucu sorgulama işlemi için yüzlerce aday bilgisayar başında hazır bekliyor. 2016 öğretmen atama sonuçları bugün saat 11.00'de MEBBİS ile aynı anda memurhaber.com'da olacak...

'2016 öğretmen atama sonuçları MEBBİS giriş ekranı atama sonucu sorgula' işlemi için 30 bin öğretmen heyecanla bekliyor. Peki MEBBİs atama sonuçları sorgulama nasıl yapılır? Atama sonuçları MEBBİS üzerinden açıklanır açıklanmaz memurhaber.com'da olacak... 

Atama sonuçları 2016 MEBBİS 2016 öğretmen atamaları sorgulama memurhaber.com farkıyla siz okuyucularımıza sunuluyor... Öğretmen atama sonuçlarını meb.gov.tr adresi ve MEBBİS atama sonuç ekranı ile birlikte memurhaber.com'da görebilirsiniz.30 bin öğretmenin merakla beklediği atama sonuçları için beklenen saat 11.00! Milli Eğitim Bakanlığı, 30 bin öğretmen atamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle bugün yapacak.





ERDOĞAN'DAN ÖĞRETMEN ATAMALARI AÇIKLAMASI

Öğretmen atamalarının yapıldığı Ankara MEB Şura Salonu'ndaki törene bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor.


Yeni atamalarla birlikte öğretmen sayısı 923 bine çıkacak.  90 bin öğretmen daha atandığında yüzde 100 doluluğuna ulaşacağız. Branşlardaki başvurular en yüksek puandan başlanarak sıralanacak. 

ÖĞRETMEN ATAMALARI 121 BİN BAŞVURU YAPILDI
121 bin başvurudan 30 bininin ataması yapılacak. Ataması yapılan arkadaşlarımız eylül ayında işbaşı yapacak.  

Göreve geldiğimizde eğitim, sağlık, adalet ve emniyet alanlarına öncelik vereceğimizi söylemiştik.Önceliklerimizin en başında eğitim geliyor. Yetişmiş insanızın varsa güçlü bir ülkesiniz. Bir yandan fiziki şartları artırırken, şu anda yaklaşılk 280 bin civarında derslik var. Öte yandan araç gereçleri giderme derdinde olduk. Fatih projesini 3 yıl içinde bitireceğiz. Fatih projesiyle artık sınıflarımız bilişim teknolojileri sınıfına dönüştü. İlkokul, ortaokul ve liselerde ders kitaplarını öğrencilerimize ücretsiz veriyoruz.

Yüksek öğretimde çok önemli hizmetler gerçekleştirdik. Şimdi 193 üniversitemiz var. Üniversitenin olmadığı il yok, bütün illerimizde üniversite var.


ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI MEBBİS EKRANI TIKLAYIN


MEB'e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülenKPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası "ilk atama", "yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki "Elektronik Başvuru Formunu" kullanarak yapacak. İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Adaylar, 2-8 Şubat'ta ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yaptı, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat'ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulunacak.

Atamalar, 11 Şubat'ta elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat'ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat'ta valiliklerce belirlenecek.

Öğretmen atama başvuru sayfası giriş nasıl yapılır?

- Öğretmen atama kılavuzuna göre, açılan kontenjanlara başvurular iki aşamada yapılacaktır. Öncelikle açılan okul listesinin incelenmesi, tercih edilecek 40 okulun belirlenmesi gerekmektedir.

- Daha sonra https://mebbis.meb.gov.tr/ adresinden siteme girilerek, elekronik başvuru formu açılacak. Burada, atama biçimi, alanı, mezun oldukları yükseköğretim programı, başvuruyu onaylatacakları il/ilçe ve adres bilgileri ile tercihler girilecektir.

- Başvuruyu yapanlar, alacakları elektronik çıktısı aynı gün veya ertsei gün, elektronik başvuru formunda belirttikleri il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacaktır.

- İl/ilçe milli eğitim müdürlülerine gidilirken elektronik başvuru çıktısının yanı sıra istenen belgeler hazırlanmalıdır.

Öğretmen ataması için başvurular, elektronik ortamda alınıyor. Bu kapsamda, başvuru sayfası "ilk atama", "yeniden atama ve kurumlar arası yenidenatama" ve "milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek, "https://ilkatama.meb.gov.tr" ve "http://ikgm.meb.gov.tr" adreslerindeki "Elektronik Başvuru Formunu" dolduracak.

MEB'e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek.

"İlk atama" ve "milli sporcuların atanması" kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Adaylar 2-8 Şubat günleri arasında ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yapacak, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat'ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.

Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvurular ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formu'nun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler vasıtasıyla il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak. Elektronik Başvuru Formunda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. Elektronik Başvuru Formu haricinde veya süresi dışında yapılan, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmamış, atama alanı ve mezun olduğu yüksek öğretim programı yanlış girilerek yapılan başvurular ile başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belgeyle ya da beyanda bulunarak, evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular geçersiz sayılacak; varsa yapılmış olan atamalar iptal edilecek.

- Adaylar en fazla 40 tercih yapacak

Aday öğretmenliğe veya öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Adaylar tercih dışı seçenek olarak; "tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum" veya "tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek. Tercihlerine atanamayan adaylardan "tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.

"İlk atama" ve "milli sporcu" kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulunacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 30 bin öğretmen atamasının 11 Şubat'ta yapılacağını açıkladı. Bakan Avcı atamalar için branş dağılımlarının ise 27 Ocak'ta açıklanacağını belirtti. Atamalar için başvuruların 2-8 Şubat tarihleri arasında alınacağını belirten Milli Eğitim Bakanı, atanan öğretmenlere verilecek oryantasyon eğitimlerini, öğretmenlerin isteklerine bağlı olarak bulundukları ya da atandıkları ilde alabileceklerini söyledi. Avcı, oryantasyon eğitimlerini alacak öğretmenlere deneyimli öğretmenlerin danışmanlık edeceğini belirterek, "Meslekte en az 10 yılı tamamlamış, öğretmenlerimizden danışman tayin ediyoruz. Öğretmenler değişik okul türlerinde değişik hocaların dersine girecek. Atamaları yapıldıktan itibaren maaşlarını almaya başlayacaklar. Eğitim süresince de maaşlarını alacaklar" dedi.

2016 Öğretmen atamaları başvuru sonuçları açıklanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 30 bin öğretmen atamasının yapılacağı açıklanmıştı. Atama başvurularının ardından şimdi de atamalar belli olacak. Yaklaşık 120 bin öğretmenin başvurduğu atamaların sonuçları mebbis.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Atamalar ile ilgili tüm detaylı bilgileri haberimizden görebilirsiniz.

"2016 öğretmen ataması ne zaman" sorusu, 30 bin öğretmen atamasının yapılacağı 2016 Şubat ataması kapsamında gerçekleştirilecek ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması  için 2-8 Şubat tarihleri arasında başvuru yapan tüm öğretmen adaylarının merak konusu... Peki öğretmen ataması ne zaman gerçekleştirilecek? İşte 2016 Şubat öğretmen atamasının yeni tarihi ve saati...

2016 Şubat öğretmen atamaları sonuçlarının açıklanma tarihi değişti.  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı daha önce atamanın 11 Şubatta açıklanacağını söylemişti.

ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI TAM LİSTESİ ŞUBAT 2016

ŞUBAT ÖĞRETMEN ATAMALARININ TARİHİ

Öğretmen atamalarına  Cumhurbaşkanın da katılımı olacağı için atamalar 10 Şubat Çarşamba saat 10'da Ankara MEB Başöğretmen Salonunda yapılacak.

ÖĞRETMEN ATAMALARI 2 BİN ÖĞRETMEN ATAMA DIŞI KALMIŞTI

40 tercihine atanamayan öğretmenler bu seçeneklerine göre değerlendirilecek. Geçen yıl 2 binden fazla öğretmen bu tercihi işaretlemedikleri için yer değiştirememişti.

ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI ŞUBAT 2016

Bu yıl da atamalarda aslan payı 3 bin 292 kadro ile rehberlik, 3 bin 124 ile İngilizce ve 2 bin 818 kadro ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine ayrıldı.

Şubat 2016 öğretmen atama ilk başvuru yapacak adaylar ilkatama.meb.gov.tr'den online başvuru yapacaklar.

Yeniden atama başvuruları ise MEBBİS'in mebbis.meb.gov.tr adresinden yapılacak. 


Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor.

Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek.Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası "ilk atama", "yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURU FORMLARI 2016
Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki“Elektronik Başvuru Formunu” kullanarak yapacak.İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Adaylar,  2-8 Şubat’ta ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yapacak, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat’ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.

EVRAKTA TAHRİFAT YAPANLARINKİ GEÇERSİZ SAYILACAK
Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvurular ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler vasıtasıyla il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak. Elektronik Başvuru Formu'nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak.

Elektronik Başvuru Formu haricinde veya süresi dışında yapılan, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmamış, atama alanı ve mezun olduğu yüksek öğretim programı yanlış girilerek yapılan başvurular ile başvuru şartlarını  taşımadığı halde gerçeğe aykırı belgeyle ya da beyanda bulunarak, evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular geçersiz sayılacak; varsa yapılmış olan atamalar iptal edilecek.

2016 Şubat öğretmen ataması kapsamında ataması gerçekleşen adaylardan göreve başlama işlemi esnasında bazı belgeler istenecek. O belgeler ise şunlar olacak:

- Başvuru esnasında isteneceği belirtilen belgeler,

- Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (2 adet),

- Mal bildirimi (il milli eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),

- Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği,

- Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına

dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu,

- Milli sporcular, yukarıdaki belgelerin yanında elektronik ortamda beyan ettikleri milli sporcu belgesi/belgeleri veya kurumca onaylı örneği,

- Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmi yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi,

- Diğer kamu kurumlarında görev yapmakta olanlardan yetkililerce onaylanmış muvafakat belgesi.

ATAMA SONRASINDA NELER YAPILMALI?

Atama sonuçlarının açıklanmasının ardından atanan öğretmenler, 2. aşama tercihlerini yaparak aday öğretmen olarak nerede görev yapmak istediklerini belirleyecekler. Adayların 10 il seçme hakkı olacak ve bu tercihlerin sonuçları ise 19 Şubat tarihinde açıklanacak. Adaylar daha sonra görev yerlerine yerleştirilecek ve aday öğretmen olarak görevlerine başlayacaklar. Atama sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların belirttikleri e-posta adresine gönderilen göreve başlama zamanını ve diğer detayları içeren tebligat 5 gün sonra yapılmış sayılacak. Adayların bu tarihe kadar belirtilen merkezde göreve başlaması gerekmektedir.

ADAY ÖĞRETMENLİK NE DEMEK?

Atanan öğretmenler, Milli Eğitim bakanlığı tarafından yapılan yeni değişikliğe göre aday öğretmen olarak adlandırılacak. Buna göre atanan öğretmenler atandıkları merkezde 4 ay boyunca kıdemli öğretmenlerin yanında staj alacak.

Stajın ardından başarılı olan aday öğretmenler MEB tarafından 19 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı'na girecek. Aday öğretmenler sınavın ardından mülakata alınacak ve aday öğretmenler arasından başarılı olanlar seçilecek.

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre aday öğretmenlik süresi 4 ayı oryantasyon eğitimi olmak üzere toplamda 1 sene sürecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR