BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
MEMUR

Nabi Avcı: 400 personel alacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi AVCI, TRT Haber’de Anadolu Soruyor programında 400 personel alınacağını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı TRT Haber’de Anadolu Soruyor programına konuk oldu. Avcı atama bekleyenler ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Bakan AVCI, 200 Kütüphaneci, 100 Arkeolog, 100 Sanat Tarihçisi alımı yapacaklarını açıkladı. DPB ve Çalışma Bakanlığı’nın gerekli onayları verdiğini ve önümüzde Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılacağını duyuran AVCI, KPSS puanlarının geçerliliğini yitirmeden alımları yapmak istediklerini ifade etti.

ALIMLAR MÜLAKATLA YAPILACAK

TKD Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, Kültür Bakanlığı’nın personel alımlarına ilişkin şu açıklamaları yaptı: “Bildiğiniz gibi 200 kütüphaneci istihdamına ilişkin Türk Kütüphaneciler Derneği olarak yürüttüğümüz süreçle ilgili olarak zaman zaman gelişmeleri sizlerle paylaştık. Maliye Bakanlığı ile yaptığımız görüşme ile gelinen son aşama şu şekildedir; 24 Haziran 2016 Cuma günü Maliye Bakanlığı 200 Kütüphanecinin sözleşmeli olarak alınmasını vize etmiş ve Başbakanlığa iletmiştir. Büyük bir ihtimalle 27 Haziran 2016 tarihinde yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında imzalanarak ilana çıkılacaktır.

Alımlar 2014 yılı puanı ile yapılacaktır. Ancak kararnamede önemli bir değişiklik yapılarak alımların mülakat ile yapılmasına karar verilmiştir. Bu süreçte Kültür Bakanı ile görüşme şansı bulamadığımız için çok fazla yapacak bir şey kalmamıştır. Mülakatla alınma durumunun meslektaşlarımız açısından sıkıntı olacağının farkındayım. Ancak meslektaşlarımızın ülke gerçekliliğini de göz önüne alarak bu sürece hazırlanmalarını öneriyor, tüm meslektaşlarıma başarılar diliyorum.”

Kamupersoneli.net

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR