BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
SAĞLIK

MHRS randevu sistemi ile hastane randevusu nasıl alınır

MHRS hastane randevu sistemi ile Türkiye'de devlet hastanelerinden kolayca randevu alabilirsiniz. Peki MHRS sistemi ile randevu alma işlemi nasıl yapılır?

Türkiye'de önceden hastane bazlı alınan randevular artık Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile T.C. Kimlik No ve alacağınız şifre ile kolayca alınabiliyor. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bu sistem ile il, ilçe, hastane, polikilinik ve hekim seçerek randevunuzu boş olan saatlere alabilirsiniz. Randevu alabilmeniz için öncelikle MHRS sistemine kayıt yaptırmanız ve şifrenizi oluşturmanız gerekiyor.

Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır ?

http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, "YENİ ÜYE" bölümünden kimlik ve iletişim bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde giriniz. Ardından iletişim seçeneklerini (SMS ve e-Posta) doğrulayarak sizin belirleyeceğiniz bir şifre ile üyelik oluşturarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

MHRS ile Hastane Randevusu Nasıl Alınır ?

Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile randevularınız telefon görüşmesi, akıllı telefon uygulaması ve http://hastanerandevu.gov.tr sitesi üzerinden alınabilir. Peki bu işlemler nasıl gerçekleştirilir?

Alo182 Aranarak Randevu Alma;

-Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Alo182 aranır.

-Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numaranız verilir.

-Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.

-Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir.
Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

İnternet Üzerinden Rahdevu Alma;

-www.hastanerandevu.gov.tr veya www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapılır.

-Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır.

Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir.

Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır.

İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır

Mobil Cihaz Kullanarak Randevu Alma;

Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulaması vardır. "MHRS Mobil" cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Hastane Randevumu Nasıl Görüntülerim ?

MHRS sistemi ile aldıpınız randevu işlemlerinde eğer ileri bir tarihe randevu aldıysanız bu bilgileri zamanla unutabilirsiniz.

http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilirsiniz.

MHRS Parolasını Unutanlar Nasıl Yenileyecek ? 

http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, daha önceden üyelik kaydı oluşturmuşsanız "Parolamı Unuttum" bölümüne geliniz.

Burada üç yol ile parolanızı öğrenebilirsiniz;

1- E-posta bölümüne T.C. kimlik numaranızı ve e-posta adresini yazdığınız taktirde, parolanız e-postanıza iletilecektir.
2- SMS bölümüne sisteme kayıtlı cep numaranızı yazdığınız taktirde, parolanız e-postanıza iletilecektir.
3- Eğer e-posta ve SMS yoluyla parola öğrenmeyi deneyip uyumsuzluk uyarısı alırsanız; 'Detaylı Kimlik Bilgileri ile Hatırlat' bölümünden bilgilerinizi girerek parolanıza erişebilirsiniz.

MHRS Randevu Sistemi Hakkında

Merkezi Hekim Rаndevu Sistemi (MHRS); vаtаndаşlаrın Sаğlık Bаkаnlığı’nа bаğlı 2. ve 3. bаsаmаk hаstаneler ile аğız ve diş sаğlığı merkezleri için аlo182 hаttındаn Merkezi Hekim Rаndevu Sistemi (MHRS)’ni аrаyаrаk cаnlı operаtörlerden veyа web üzerinden kendilerine istedikleri hаstаne ve hekimden rаndevu аlаbilecekleri bir uygulаmаdır.

Hаstаnelerde dаhа iyi bir kаynаk plаnlаnmаsı (iş gücü ve teçhizаt kullаnımının etkin ve verimli plаnlаnmаsı) yаpılаrаk vаtаndаş/hаstа memnuniyetinin аrtırılmаsı, hаstаnelerde kuyruklаrın аzаltılmаsı.
Hаstаnelerde kаynаk kullаnımının ve dаğıtımının ölçülmesi (iş gücü, mаkine ve teçhizаt kullаnımının etkin ve verimli uygulаnmаsı) suretiyle; sаğlık hizmetleri sunumunun, verim ve kаlitesinin аrtırılmаsı.
Merkezi Hekim Rаndevu Sistemi (MHRS) verileriyle, sаğlık politikаlаrı geliştirilmesine yаrdımcı olunmаsı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR