BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.440,62
MEMUR

Memurlardan haberler! Taşeron işçi torba yasa son dakika gelişmeleri

Bugün memurlar, işçiler, emekliler, KPSS'ye giren memur adayları için hangi gelişmeler oldu? Memurları ilgilendiren son dakika haberleri nelerdi?

 - Bugün 24 Temmuz 2014- Güne damga vuran memur haberlerini sizler için derledik. Bugün memurlar, işçiler, emekliler, KPSS'ye giren memur adayları için hangi gelişmeler oldu? Memurları ilgilendiren son dakika haberleri nelerdi? 

 için haber turumuza Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten gelen 4/C açıklamasıyla başlayalım: 

Torba Yasa'yla ilgili çok önemli açıklamalar yapan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, madenciler için haftada 37.5 saat çalışma getireceklerini belirtti ve 4/C'lilere müjdeyi verdi. 4-C'liler ile ilgili de düzenleme yapıldığını ifade eden Çelik, "4-C statüsünde çalışanlarla ilgili bir çalışmamız var. Emekli oluncaya kadar iş sorunu yaşamayacağı bir duruma getireceğiz. Yeni bir adımın atılmasının yararlı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Haberin detayları burada:
EMURLARA AĞUSTOS ZAMMI HABERİ:

Memurları ilgilendiren bir diğer önemli haberimiz Bekir Bozdağ'ın Ağustos zammı haberiydi. Bakan Bozdağ, Maliye Bakanlığı ile son rötuşları yapıyoruz. Ağustos ayı içerisinde kanun tasarısını TBMM’ye sevk edeceğiz. Hakim ve savcılarımız Yargıtay ve Danıştay üyeleri dahil tamamının maaşlarında önemli ölçüde iyileştirmeler yapacağız. Sicille ilgili konularda bakanlık olarak bir hazırlık içindeyiz. Bu çerçevede sicil affıyla bir düzenleme yapacağız.” dedi. 

Peki memurlar Temmuz'da ne kadar maaş aldı? Haberin detayı burada:


 

EMEKLİ OLMAK İSTEYENLERE HEM İYİ HEM DE KÖTÜ HABER:

Bugün  için iki haber vardı. Emeklilikte yaşı doldurup prim gün sayısına takılanlara yepyeni bir şans için düğmeye basıldı. Fakat 412 bin yaşa takılan emeklilik mağdurları için herhangi bir adım atılmadı.Emeklilikte yaşı doldurup prim gün sayısına takılanlara ikinci bir şans için son viraja girildi.Ancak 412 bin kişi olduğu belirtilen yaşa takılan emeklilik mağdurları için, şu anda bir yasal değişiklik öngörülmüyor.

Haberin detayları burada: 


 
KPSS YİNE DAVALIK OLDU. KPSS İPTAL EDİLECEK Mİ?

Bir diğer önemli haber ise memur adayları için geldi.  soru iptalinin ardından davalık oldu. Tarsus'ta bir vatandaş tarih sorularındaki kafa karışıklığı nedeniyle ÖSYM'yi dava etti. 

Haberin detayları buarada:



Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR