BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,88
MEMUR

Memur kıyafetleri 2016 kravat zorunluluğu başlıyor

Memur kıyafet yönetmeliği değişecek mi sorusu kamu personeli tarafından merak ediliyor. Kurban Bayramı sonrasında memurlara kravat zorunluluğu yeniden geliyor. İşte detaylar...

Memurlar için kıyafet yönetmeliği değişti mi, kravat zorunluluğu kalktı mı soruları yanıt buldu. Kış dönemi kıyafetlerine geçen memurlar Kurban Bayramı'ndan sonra zorunlu olarak kravat takacak.

Bu yıl 16 Mayıs'ta başlayan yaz kıyafeti uygulaması 15 Eylül'de sona eriyor. Yeni kıyafet dönemi uygulaması ise bu tarihten itibaren başlıyor. Kurban Bayramı'na denk gelen yeni uygulamayla birlikte 19 Eylül 2016 Pazartesi gününden itibaren iş yerlerine kravatla gelecekler. 

KILIK KIYAFET DÜZENLEMESİ 657'DE YER ALIYOR

Devlet memurlarının kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü kılık ve kıyafet kurallarına uymak mecburiyetinde oldukları ile belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davrananlar hakkında UYARMA cezası ve bu durumun tekerrürü halinde kınama cezası verileceği, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda düzenlendi.

Kanunun kılık ve kıyafete ilişkin hükümlerine istinaden çıkarılan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik”te ise, kamu çalışanlarının kılık ve kıyafetlerinin nasıl olacağına ilişkin usul ve esaslar belirlenirken, erkek memurlar için kravat takma zorunluluğu da getirilmiş, ancak yaz döneminde kravatın takılmayabileceği belirtildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR