BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,73
ALTIN 2.441,17
GÜNCEL

Melih Gökçek 8 milyon lira verip başkanlık konutunu aldı

ANKARA Büyükşehir belediye Başkanlığı döneminde Dikmen Vadisi'nde 4 daireden oluşan Başkanlık Konutu'nda oturan Melih Gökçek, başkanlıktan istifa ettikten sonra da konutu boşaltmadı. Belediye, 4 daireden oluşan konutu Gökçek'e 8 milyon liraya sattı.

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde belediyeye ait Dikmen Vadisi'ndeki Teras Evler'de bulunan villayı başkanlık konutu olarak kullanan Melih Gökçek'in görevden ayrıldıktan sonra da konutu terketmediği ve satın aldığı ortaya çıktı. Gökçek'in Başkanlık Konutu'nu satın almasıyla ilgili ayrıntıları Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk yazdı. İşte ayrıntılar...

4 DAİREDEN OLUŞUYOR... Ankara'nın yeni Büşükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, istifa eden Melih Gökçek'ten, Dikmen Vadisi Teras Evler'deki başkanlık konutunu boşaltmasını istedi. Ancak o evden çıkmak istemeyen Melih Gökçek, evin satılması halinde burayı satın almak istediğini bildirdi. Bunun üzerine Kıymet Takdir Komisyonu, 4 daireden oluşan o konut için 6 milyon 946 bin 379 lira rayiç bedeli çıkardı.

8 MİLYON 28 BİN LİRA ÖDENDİ... Teklif Büşükşehir Belediyesi Encümeni'ne sunuldu. Belediye Encümeni ise başkanlık konutunun 7 milyon 900 bin lira bedelle Salih Çelen -Fatih Atalay - Nevin Gökçek ortaklığına satışına onay verdi. Başkanlık Konutu tapu ve vergi masrafları dahil 8 milyon 28 bin 280 liraya satıldı. Bu bedel de 9 Ekim 2018 günü belediyenin hesabına yatırıldı ve ev Gökçek ailesinin oldu. 

 
3 ORTAK ALMIŞ GÖZÜKÜYOR AMA GÖKÇEK AİLESİ OTURUYOR... Salih Çelen daha önce Gökçek alisinin avukatlığını yaptığını, Fatih Atalay'ın ise halen Gökçek ailesinin avukatı olduğunu hatırlatan Saygı Öztürk, 8 milyon liraya satılan konutta 4 daire olduğunu, bunlardan ikisinin Salih Çelen, diğer ikisinin ise Fatih Atalay ve Nevin Gökçek adına satın alınmış gözüktüğünü yazdı. Öztürk, Nevin Gökçek'in tek daire için 1 milyon 900 bin lira ödediğini yazdı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR