BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
GÜNCEL

LYS 2016'da açık uçlu soru olacak mı ÖSYM açıkladı

LYS 2016'ya sayılı günler kala adaylar sınavda herhangi bir sürpriz olup olmayacağını merak ediyor. İlk sınavın 18 Haziran'da yapılacağı sınavda açık uçlu soru olacak mı? ÖSYM Başkanı Ömer Demir konuyla ilgili açıklama yaptı.

Üniversiteye girecek adayların gireceği LYS 2016 sınavına sayılı günler kaldı. Adaylar sınav sonrası anket sorularını cevaplayacak. Peki açık uçlu soru olacak mı? İşte detaylar...

Habertürk'te yer alan habere göre, ÖSYM Başkanı Ömer Demir sınava sayılı günler kala çarpıcı açıklamalarda bulundu. Adaylara heyecana kapılmamalarını söyleyen Demir, açık uçlu soru iddialarına da yanıt verdi.

 LYS ÖNCESİ ADAYLARI ÇAĞRI: MÜSTERİH OLUN
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, adaylara “Müsterih olun” diye seslenerek “Sorular müfredata uygun. Adayların daha önce hiç görmediği konudan soru çıkma durumu söz konusu değildir. Adaylarımız müsterih olsun” dedi.

LYS 2016 AÇIK UÇLU SORU VAR MI?
Bugün itibarıyla herhangi bir sınavda açık uçlu soru sorulmasına ilişkin bir karar alınmamıştır. İSG 1. Dönem Sınavı ile adaylardan sınav öncesi soru kitapçığının ön kapağında yer alan sayfada, alfabenin bütün harflerini ve rakamları yazmalarını gerektiren yeni bir uygulamaya geçtik. ÖSYM olarak el yazısıyla örneğin ‘a’ harfinin adaylar tarafından ne kadar farklılıkla yazılabildiğinin bir arşivini oluşturma hedefindeyiz. Bu da açık uçlu soruların cevaplarını okuma konusunda gerekli altyapı oluşturmaya dönük bir girişim ancak 2016 LYS’de bu uygulama da yer almayacak. LYS adayları için sürpriz bir durum söz konusu değil.

lys
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR