BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.428,65
KPSS

KPSS başvurusu yaparken fotoğrafa dikkat edin!

KPSS lisans başvurusu yapma esnasında ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yüklediğiniz fotoğrafınıza dikkat edin. Fotoğrafınızdaki herhangi bir sıkıntı sınavınıza malolabilir...

KPSS 2016 lisans başvuruları ÖSYM ais.osym.gov.tr üzerinden başladı. 2016 KPSS başvurusu yapmak isteyenler başvuru esnasında özellikle fotoğrafın geçerliliği hususunda dikkatli olmalı... İşte ÖSYM KPSS 2016 lisans başvurularına ilişkin kritik detaylarve uyarılar...  

2016 KPSS için Lisans başvuruları 17-31 Mart 2016 tarihleri arasında sadece elektronik ortamda yapabilecek. ÖSYM ais üzerinden başvuru yapacak olan adayların bazı hususlar konusunda çok dikkatli olması gerekiyor.

KPSS BAŞVURUSUNDA FOTOĞRAFIN GEÇERLİ OLMASI İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR?

Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır. Geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla ais.osym.gov.tr'den yapabileceklerdir.

FOTOĞRAFINIZ GEÇERLİ OLMAZSA KPSS BAŞVURUNUZ YANABİLİR!

Başvuru işlemlerini mutlaka bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Başvuru merkezinde web kameraylaçekilecek fotoğrafı elektronik ortama aktarılacaktır. Eğer ÖSYM kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı varsa fotoğraflarının çekilmesi sistem tarafından engellenecektir.

 WEB KAMERASIYLA ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR GEÇERLİ Mİ?

Kılavuzda da belirtildiği üzere, web kamerayla çekilecek fotoğrafın, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden ve yüzü açık olarak çekilmesi gerektiğinden, başvuru merkezine giderken adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.

SAÇ, MAKYAJ VE BIYIK-SAKALINIZA DİKKAT EDİN...

Sınav günü adayı tanımada önemli rol oynayacak, fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır.

Sınav günü sınav görevlilerinin, adayın fotoğrafından kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Başvuru merkezi görevlisi, adayın bilgilerini ve fotoğrafını elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı 2016-KPSS Aday Başvuru Kayıt Bilgileri adlı belgeyi kontrol etmesi için adaya verecektir. Aday bu belgeyi özenle kontrol edecek, fotoğrafı uygun çekilmiş ve diğer bilgileri doğru olarak sisteme işlenmiş ise imzaladıktan sonra onaylaması için görevliye geri verecektir. Fotoğrafı uygun çekilmemiş ve/veya bilgiler sisteme doğru olarak işlenmemiş ise görevliden düzeltilmesi istenecektir.

Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten adayın sorumlu olduğu unutulmamalıdır.

ADAY FOTOĞRAFINI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALIRSA...

Adaylar başvuru merkezinde başvurularınıtamamladıktan sonra Genel Amaçlı Dilekçe örneği, fotoğraflı ve onaylı nüfus cüzdanı sureti, son 3 ay içerisinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf ve varsa fotoğrafını değiştirme talebinin nedenini belirten belge ile 17 Mart ve 5 Nisan 2016(En son 5 Nisan 2016 tarihinde ÖSYM'nin evrakında olacak şekilde) tarihleri arasında ÖSYM'ye başvurabilirler.

Bu talep ÖSYM tarafından uygun görüldüğü takdirde fotoğraf değişikliği ÖSYM tarafından belirtilen tarihler arasında ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde gerçekleştirilecektir.

"Geçerli fotoğraf" başvuru süresi sonrasında KPSS'den bir ay önce geçerliliğini yitiriyor, herhangi bir sıkıntı ile karşılaşılır mı?

Hayır karşılaşılmaz. Yukarıda da değindiğimiz gibi adayın fotoğraf değiştirme talebi varsa belirtilen sürelerde ÖSYM'ye başvurabilir


Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar; başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ile sistemde
mevcut eğitim bilgisinde düzeltme/değişiklik olan adaylar başvuru işlemlerini bir başvuru merkezinden
yapacaklardır.

Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı 

banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

SINAV ÜCRETİ NEREYE YATIRILABİLECEK?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.), ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 1 Nisan 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 1 Nisan 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

2016 KPSS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Her bir oturum için 55 TL olacak ücretler, B bölümü için sadece 55 TL olacak. 

Adaylar her oturum için 55,00 TL ücret yatıracaktır.
Bir oturuma girmek isteyen adaylar 55,00 TL,
İki oturuma girmek isteyen adaylar 110,00 TL,
Üç oturuma girmek isteyen adaylar 165,00 TL,
Tüm oturumlara girmek isteyen adaylar 220,00 TL yatıracaklardır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR