BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
ÖĞRETMEN

Kızının yanında staj yapıyordu avukat oldu!

Yaşam koşulları nedeniyle yarım bıraktığı eğitimini 64 yaşında tamamlayan iki torun sahibi Şakir Yıldız, avukat oldu.

Yarım bıraktığı hukuk eğitimini yıllar sonra afla üniversiteye dönerek tamamlayan 64 yaşındaki iki torun sahibi Şakir Yıldız, kızının yanında yaptığı stajının ardından büro açarak avukatlığa başladı.

Çocukluğunun geçtiği Kars'ta okula gidemeyen ve öğretmeninin çabasıyla 10 yaşında ilkokula başlayan Yıldız, gençlik yıllarında çalışmak için Zonguldak'ın Ereğli ilçesine geldikten bir süre sonra askere gitti.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'Nİ KAZANDI!

Vatani görevi sırasında 22 yaşında ortaokul, 30 yaşında da lise diploması alan Yıldız, evli olduğu 1982'de sınava girerek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı.

İkinci çocuğunun dünyaya gelmesinin ardından birinci sınıfta hukuk eğitimini bırakan Yıldız, hukuk fakültesinden mezun olan kızı Tuğba Yıldız Göktepe'nin kendisini cesaretlendirmesiyle 2009'daki aftan yararlanarak yeniden üniversiteye döndü. Mezun olduktan sonra kızının yanında stajını da tamamlayan Yıldız, geçen ay cübbesini giydi ve avukatlık bürosu açtı.

YAŞAM KOŞULLARI NEDENİYLE EĞİTİMİNİ ERTELEDİ

İki torunu bulunan Yıldız, yaptığı açıklamada, en büyük hayalinin hukuk okumak olduğunu ancak yaşam kavgasının buna gençlik yıllarında izin vermediğini söyledi. Bir fabrikada işçi olarak çalışmasının ardından yıllarca bakkal işlettiğini anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Avukat kızım, bir gün beni arayarak cesaretlendirdi ve birinci sınıfta bıraktığım fakülteme geri döndüm. Sınıf arkadaşlarım, bana 'Dede' diye sesleniyordu. Kars'ta başlayan 50 yıllık okul hayatının sonunda avukat olmayı başardım. Hayaline kavuşmuş bir dedeyim, herkesin emekli olduğu yaşta avukatlık büromu açtım. Bir kez daha eğitimde yaşın önemli olmadığını böylelikle göstermiş oldum. Azmedince her şeyi başarmak mümkün. Artık adliye koridorlarında avukat olarak hukuk mücadelesi veriyorum."

Yıldız, kendisini tekrar fakülteye dönmeye ikna eden kızımın yanında stajını tamamlamanın ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu işaret ederek kızıyla ayrı bürolarda serbest avukat olarak çalıştıklarını kaydetti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR