BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
MEMUR

Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği'nde değişiklik

Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği kapsamına fonlar da dahil edildi. Kamu Heznedarlığı Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği kapsamına fonlar da dahil edildi.

Genel bütçe kapsamındaki kurumlar, afet nedeniyle toplanan nakdi bağış ve yardımlar dışındaki kendi bütçeleri veya tasarrufları altında bulunan her türlü mali kaynaklarını, belirlenen kamu bankalarında, TL cinsi vadeli ve vadesiz mevduat, ihale, doğrudan satış ve Devlet İçborçlanma Senedi'nin (DİBS) yanı sıra kira sertifikaları kullanarak da değerlendirebilecek.

2 İŞ GÜNÜ İÇİNDE İLGİLİ KURUMA BİLDİRİLECEK

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin ödeme ve tahsilat işlemlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesine ilişkin usul ve esaslardaki hükümler saklı kalmak kaydı ile kurumlar, faaliyetleri kapsamında yaptıracakları tahsilat ve ödeme işlemleri için yurt içinde yerleşik diğer bankaları ve PTT Genel Müdürlüğü'nü de kullanabilecek. Gerçekleştirilen tahsilat tutarlarının, özel kanunların verdiği yetki kapsamında yapılan düzenlemelerde yer alan hükümler saklı kalmak kaydı ile takip eden 2 iş günü içinde ilgili kurumun kamu bankasındaki hesabına aktarılması zorunlu olacak.

Vadeli mevduat faiz oranının piyasada oluşan benzer vadedeki DİBS faiz oranından düşük olması halinde mali kaynaklar, TL cinsi vadesiz mevduat, ihale, doğrudan satış, DİBS veya kira sertifikalarında değerlendirilebilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR