BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,17
İŞÇİ

Kadroya geçen taşeronun maaşı ne kadar olacak?

720 bin taşeron işçi kadroya geçti. Kafaları karıştıran sorulardan biri ise taşeronun maaşının değişip değişmeyeceği. Maliye Bakanı Naci Ağbal yaşanan karışıklı gidermek için açıklama yaptı.

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek, taşeron işçilerin kadrosu ne olacak, taşeron işçilerin yeni statüsü ve hakları neler olacak, taşeron ne kadar maaş alacak... Taşeron ile ilgili sorular bitmek bilmiyor. 

Kamuda 720 bin asıl ve yardımcı taşeron işcisi bulunuyor. Bu taşeron işciler kamuda özel sözleşmeli personeller olarak çalıştırılacakl. Konu hakkında tasarıyı gerekli merciler TBMM'e taşıyacak ve bu konunun tasarısı TBMM'e 1 veya 2 hafta içerisinde gönderilmiş olacak.

BAKAN NACİ ABĞAL AÇIKLADI

Bakan Naci Ağbal taşeron işcilerin kamuya geçirildikten sonra ne kadar alacağını henüz bilmediğini fakat bu konu hakkında yasal düzenlemelerin devam ettiğini söyledi.  Ağbal, "Mevcut maaşlar üzerinden çalışma yapılacak ve tüm kamu personellerine aynı maaşlar verilecek yani maaşlarda herhangi bir değişiklik olmayacak'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 6 Yorum
ÇOK OKUNANLAR