BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
ÖĞRETMEN

Geleceğe umut olan öğretmen

24 yıldan beri hiçbir kadın öğretmenin gelmediği köyde görev yapan Alev Sungur, defalarca ilçe merkezine görevlendirmesi yapılmak istendiği halde köy okulunda çalışmayı tercih etti.

BİTLİS'in Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl Köyü İlkokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Alev Turgut, kendi imkanlarıyla yürüttüğü proje ve kampanyalarla köy çocuklarının hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.

Köy çocuklarına umut olan Öğretmen Alev Sungur, "Çocuklar Kitap Okusun" kampanyasıyla sosyal medya üzerinden topladığı 8 bin 500 kitapla Adilcevaz'da 16 köy okuluna kütüphane kurdu. Alev Sungur, "Çocuklar Üşümesin" kampanyasıyla da Adilcevaz'da 12 köy okulu, Hizan'da ise 5 köy okulundan toplam 700 öğrencinin; kışlık mont, bot, atkı, bere ve çorap ihtiyaçlarının giderilmesini sağladı.

ÖĞRENCİLER İÇİN İSTANBUL GEZİSİ PLANLADI

Alev Öğretmen, "Vatanımızı Tanıyalım" projesiyle, hayatında hiç uçak görmeyen bütün öğrencilerini 23 Nisan'da uçağa bindirerek İstanbul gezisine götürürken; bu gezi sayesinde, ilçe dışına dahi çıkamayan öğrenciler, ilk kez müze ve saray gördüler, boğazda tekne turuna çıkıp ilk kez lunaparkta eğlendiler.

MÜDÜR ODASINI HOBİ ODASI YAPTI

Okula laminant parke döşeterek sınıfa halı serip okuma minderleri koyan Alev Öğretmen, çocuklarla beraber dış kapıda ayakkabılarını çıkararak içeriye girebiliyor. Müdür odasını iptal ettirerek çocukların satranç oynayabileceği, film izleyebileceği bir hobi odası açan Alev Öğretmen, sınıfa bireysel sınıf dolabı koyup daha önce kömürlük olan odaya mutfak dolabı yaptırıp odayı da mutfağa dönüştürdü.

KÖY OKULLARI KARDEŞTİR PROJESİYLE YARDIM ETTİ

Alev Öğretmen, "Köy Okulları Kardeştir" projesiyle; Sivas, Adıyaman, Mardin ve Diyarbakır'da bulunan 5 köy okuluna kırtasiye malzemesi ve hikaye kitabı desteğinde bulundu. Yürüttüğü proje ve kampanyalarla idealist bir öğretmen olduğunu gösteren Alev Öğretmen 8 Mart 2016 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çekmiş olduğu "Hayat Veren Kadınlar" isimli kısa filmde yer aldı.

YETİŞKİNLERE OKUMA YAZMA ÖĞRETİYOR

Öğretmenlikten arta kalan zamanlarda eğitim çağı dışında kalan ve okuma yazma bilmeyen kişilere okuma yazma öğrettiğini belirten Alev Öğretmen, "Boş zamanlarımda yetişkinlere yönelik halk eğitim bünyesinde okuma yazma kursu başlattım, teyzelere ve genç kızlarımıza okuma yazma öğretiyorum." diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR