BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Erdoğan müjdeyi verdi milli uçak gemisi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Tersane Komutanlığında Burgazada korvetinin denize indirilmesi töreninde müjde verdi.

Burgazada korvetinin denize indirilmesi töreninde konuşan Erdoğan, "Amfibi türü Anadolu gemimizden sonra artık biz kendi uçak gemimizi de yapar hale geleceğiz." dedi.

Erdoğan, "Amfibi türü Anadolu gemimizden sonra artık biz kendi uçak gemimizi de yapar hale geleceğiz" ifadelerini kullandı.

KENDİ UÇAK GEMİMİZİ YAPACAĞIZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zamanı iyi okuyan devletler ayakta kalmıştır. Türkiye artık her alanda askeri güçlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak bir ülke konumuna yükselmiştir. Amfibi türü Anadolu gemimizden sonra artık biz kendi uçak gemimizi de yapar hale geleceğiz." ifadelerini kullandı.

HER İKİ PROJE DE HAYIRLI OLSUN
Milgem projesinde 8 gemi bulunuyor. Bu gemiler 3. ve 4. gemileri oluşturuyor. Milgem projesi kapsamında Büyükada ve Heybeliada gemilerini bitirmiştik. Her iki projenin de Türkiye'miz için hayırlı olmasını diliyorum.

"GEMİ YAPIM SÜRECİNİ HIZLANDIRMALIYIZ"
Artık icra komitesinin başında Başbakanımız bulunuyor. Gemi yapılma süreçlerinin 1 veya 1.5 yıla indirmemiz gerektiğini söyledim. Artık gemi yapım süreçlerini hızlandırmamız gerekiyor. Burgazada'yı deniz indiriyoruz ama iç donanımın en kısa sürede yapılmasını bekliyoruz.

"UÇAK GEMİMİZİ DE YAPACAĞIZ"
Amfibi türü Anadolu gemimizden sonra artık biz kendi uçak gemimizi de yapar hale geleceğiz. Bu uçak gemimizi biz yapacağız. Hiçbir engel yok. Azmederseniz başarırsınız.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR