BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,21
MEMUR

Erdoğan: Kamuda F klavye konusunda ilerleyemedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TÜBA Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan kamuda F klavyeyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F klavye kullanılması talimatını verdiğini ancak emrinin uygulanmadığını söyledi.

Törende konuşan ve ödül verilen isimleri açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PARDUS ve F klavye projelerinin neden gerçekleşmediğini de anlattı. "Kendi teknolojisini ve bilimini üretemeyen bir ülkenin, kendi kültüründe ve değerinde de belirleyici olamayacağını" belirtti.

KAMUDA F KLAVYE KULLANMA TALİMATI VERDİM

Erdoğan'ın F klavye ile ilgili söylediği bölüm şöyle:

"Önce 2023 hedeflerimize, daha sonra 2053 ardından da 2071 hedeflerimiz gerçekleştireceğiz. O zaman çok daha güzel çok daha adil bir dünyayı sağlayacağız. Hedeflerimizi henüz gerçekleştiremedik ama emin adımlarla ilerliyoruz Her şey gibi bilim de insan içindir. Kendimizi daha iyi tanımamız içindir. Günümüzde ülkelerin ve toplumların güvenlik anlayışları toplu bir değişime uğradı. Unutmayalım ki her medeniyet kendi kültürünü ve değerini üretir. Ecdadımızın yaptığı camilerle birlikte kullanılan teknikte bizim medeniyetimizi yansıtır. Her medeniyet kendi teknolojisini, her teknoloji kendi kültürünü ve değerini üretir. Eğer siz kendi teknolojinizi, kendi biliminizi üretemiyorsanız onun kültüründe ve değerinde de belirleyici olamazsınız. İki örnek vereceğim. TÜBİTAK'ın ürettiği Pardus'ta kullanılan teknoloji bize ait olmadığı için geçerli ve yaygın kullanılan bir ürün olmadı. Aynı şekilde başbakanlığım döneminde kamu kurumlarında F klavye kullanılması talimatı verdim ama bir netice elde edemedik. Neden bu teknolojiyi üreten biz değiliz. Bizim kültürümüzde ve medeniyetimizde dünyada iyi olan, güzel olan, faydalı olan ne varsa onu almak, onu kullanmak ve geliştirmek vardır. Reddiye bizde asla yoktur. Biz, geçtiğimiz 14 yılda bilime, bilim insanlarına, bilimsel çalışmalara verdiğimiz önemle bu konuda çok önemli mesafe kat ettik.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR