BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.435,77
GÜNCEL

Emniyet'te üst rütbe personeli sınavları başladı

Emniyet'te bir üst rütbeye terfi ettirilecek personel için yazılı sınavlar başladı.

Emniyet Teşkilatı'nda, üst rütbelere geçiş için yazılı sınavların ilk bölümü yapıldı.

Bugün gerçekleştirilen sınavlara 3. sınıf emniyet müdürleri, emniyet amirleri ile A grubu komiserler girdi. Yarın yapılacak sınava ise 4. sınıf emniyet müdürleri, A ve B Grubu başkomiserleri ile A ve B grubu komiser yardımcıları alınacak.

SINAVDA BARAJ 50 PUAN
Yazılı sınavda 50 puan barajını aşan personel, 3-10 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek sözlü sınavda başarılı oldukları takdirde 15-20 Haziran tarihleri arasında Polis Akademisi'nde hizmet içi eğitime tabi tutulacak. Hizmet içi eğitim sonunda bir kez daha sınava girecek emniyetpersonelinden bir üst rütbeye terfi ettirilecekler üst kurul kararıyla belirlenecek.

İŞTE SINAVLARA KATILACAK PERSONEL SAYISI
Polis Akademisi Başkanlığı ve 81 il merkezinde gerçekleşecek sınavlara, bin 437 3. sınıf emniyet müdürü, bin 692 4. sınıf emniyet müdürü, bin 756 emniyet amiri, 361 A grubu başkomiser, 160 B grubu başkomiser, 395 A grubu komiser, 14 B grubu komiser, 565 A grubu komiser yardımcısı ile bin 968 B grubu komiser yardımcısı olmak üzere toplam 8 bin 348 personel katılacak.

SINAVDA NE TÜR SORULAR YER ALIYOR?
Sınava giren rütbeli personele polis meslek mevzuatı, ceza muhakemesi ve ceza hukuku, anayasa hukuku, idare hukuku ve idari yargı, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, insan hakları ile genel kültür branşlarında sorular yöneltildi.

Emniyet teşkilatında bu yıl 27 Şubat ile 16 Nisan'da terfi sınavları yapılmış, Danıştay'ın terfi yönetmeliğinin yürütmesini durdurmasının ardından sınavlar geçersiz sayılmıştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR