BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59
EMEKLİ

Emeklilik yaşı hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Emeklilik yaşı hesaplama, ne zaman emekli olurum işlemleri ve emeklilik hakkında önemli ayrıntılar haberimizde.

Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı hesaplama işlemi nasıl yapılır? Emeklilik işlemleri ile ilgili merak edilenleri sizin için derledik.

Kişilerin sigortası üzerinden belirli bir süre sonra emekli olması mümkündür. Emeklilik için sorgulama yaparak bilgi almak isteyen kişilerin kullanması gereken resmi uygulama ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Uygulama üzerinden yapılan işlemler ile birlikte kişiler çok kolay bir şekilde güncel emeklilik bilgilerini öğrenebilmektedir. Emekli.gen.tr sitesinde yer alan emeklilik hesaplamasayfasında da belirtildiği üzere kişilerin yararlanması gereken hizmet ekranı şöyledir;

SGK SİTESİNDEN NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Sizler de internet üzerinden yapacağınız işlemler sayesinde ne zaman emekli olacağınızı kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden yapılan işlemlerde kişilerin sigortalarına dair tüm detayları ekranda yer alan bilgi ekranlarına girmesi gerekmektedir. Bilgi girişinin yapılmasının ardından kişilerin emekliliği ile ilgili tüm hesaplamaları yapılarak sonuç yayınlanacaktır.

E-DEVLET ÜZERİNDEN NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İŞLEMİ SORGULAMASI

E-devlet.biz sitesinde yer alan ne zaman emekli olurum yazısında da belirtildiği üzere emeklilik için yapılan tüm işlemlerde aynı sayfa kullanılmaktadır. Sizler de emeklilik yaşı hesaplama işlemleri için belirtilen uygulamayı kullanarak yaş açısından ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.

Sayfa üzerinden yapılan hesaplama işlemleri tamamlandığında detaylı bir rapor sunulacaktır. Bu raporda kişilerin ne kadar prim eksiği olduğu ve yaş açısından kaç yaşına gelince emekli olma hakkı elde edeceği belirtilmektedir. Bu açıdan kişilerin uygulama üzerinden öğrenebileceği bilgiler sayesinde tüm detaylar da öğrenilmiş olmaktadır.

Sizler de ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik için tüm soru işaretlerini kaldırabilir ve hayat planlamanızı buna göre yapabilirsiniz. Üstelik sunulan tüm hizmetler ücretsiz olduğu için kişilerin herhangi bir ücret ödemeden sonuca ulaşabilmesi mümkündür.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR