BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
EMEKLİ

Emekli promosyonları hesaplara geçiyor!

Milyonlarca emeklinin almayı istediği banka promosyonu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) gündemine taşındı...

Kamu çalışanlarının ücretlerinin yatırıldığı bankalardan 'promosyon' adıyla ek para aldıklarını belirten Avukat Sedat Vural, emeklilerin de banka promosyonu alabilmesi için başlattıkları mücadeleyi sürdürüyor.

Vural, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'nin banka promosyonu davasını emekliler aleyhine onamasının ardından AİHM'e başvurdu. Avukat Vural, emeklilere banka promosyonu verilmesi için Ankara 10. Sulh Mahkemesi'ne dava açmıştı.

ZARARA UĞRADILAR

Dilekçesinde, emekli avukat olduğunu belirten Vural, maaşını aldığı bankanın gerek Anayasal gerekse yasal hükümleri yerine getirmediğini, hukuka ve vicdana aykırı uygulama ve haksız eylem nedeniyle 3 bin liralık zarara uğradığını kaydetti. Vural'ın açtığı dava kabul edilirse Türkiye'de 10 milyon emekli maaşlarını aldıkları bankalardan promosyon adı altında para almaya hak kazanacak.

ANAYASAL HAK!

Avukat Sedat Vural mahkemeye gönderdiği dava dilekçesinde emeklilerin promosyon alması gerektiğini belirterek şunları kaydetti: Emeklilerin bu promosyondan mahrum bırakılması anayasal ve evrensel hukuksal eşitliğe olduğu kadar toplumsal vicdana da aykırıdır."

Yorumlar 11 Yorum
ÇOK OKUNANLAR