BIST 9.889
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.455,83
GÜNCEL

Ehliyet sınav tarihi en yakın tarih

Ehliyet sınav tarihleri her yıl Milli eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenip, uygulanıyor. 2016 ehliyet sınav tarihi ne zaman? En yakın ehliyet sınavı ne zaman? İşte detaylar...

Ehliyet sınav tarihleri her yıl Milli eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenip, uygulanıyor. Ülkemizde yeni ehliyet sistemine geçildiği bu dönemde vatandaşlar, sınavların ne zaman gerçekleştirileceğini sorguluyor. MEB her yılın başında sınavların yapılacağı tarihleri açıklıyor.

Bu yıl yapılacak sınavlar 2016'ya girilmesinin ardından açıklandı. Bu yıl itibariyle geçişi tamamlanan yeni ehliyet sisteminde sürücü belgesi almak isteyenler için 2016 ehliyet sınav takvimi haberimizde yer almaktadır.

2016 EHLİYET SINAV TARİHLERİ EN YAKIN 14 MAYIS CUMARTESİ

2016 yılı ehliyet sınav tarihleri belirlendi. Buna göre ilk sınav gerçekleştirildi. Sıradaki ilk sınav 14 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Bu sınav için ücretler 1 Mart ile 18 Nisan tarihleri arasında yatırılacak. Sınav sonuçları ise 26 Mayıs'ta açıklanacak. Ardından yılın 3. sınavı 16 Temmuz Cumartesi tarihinde yapılacak. Bu sınavın başvuru ücretleri ise 30 Mayıs - 19 Haziran tarihlerinde yatırılacak. Yılın 4. sınavı 27 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Bu sınavın ücretleri ise 18 Temmuz - 12 Ağustos tarihlerinde yatırılacak. Yılın 5. sınavı ise 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Adaylar bu sınavın ücretlerini 29 Ağustos ile 19 Eylül tarihleri arasında yatıracaklar. Yılın 5. ve son sınavı ise 10 Aralık Cumartesi günü yapılacak ve adaylar bu sınavın giriş ücretlerini 12 Ekim ile 15 Kasım tarihleri arasında yatıracaklar.

EHLİYET İÇİN GEREKLİ BELGELER

Diploma Fotokopisi (Aslı veya Noter tastkli) veya Öğrencilerden 2 adet öğrenci belgesi asıl olacak

Nüfus Cüzdan Fotokopisi

7 Adet Fotoğraf

Savcılıktan Temiz Kağıdı

( Adliyeden Ehliyet için olacak veya Beyan Dilekçesi e-devlet sitesinden de alabilirsiniz)

Sağlık Raporu (Tek tabibten veya hastaneden sürücü olur raporu Aile hekimleri ücretsiz veriyor)

Evli Bayanlardan Evlilik Cüzdanı Fotokopisi

Kan Gurubu Kartı

Ehliyeti Olup Büyütmek İsteyenler

(Ayrıca Yukarıdakilere ek olarak)

Sürücü Belgesi Fotokopisi

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR