BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
GÜNCEL

Darbe girişimi sonrası sela okundu

Türkiye kritik bir gece yaşıyor. Türkiye'nin pek çok şehrinde camilerden yapılan anonslarda halk sokağa çıkmaya davet ediliyor.

12 Eylül 1980'den yaklaşık 36 yıl sonra ilk kez darbe girişimine sahne olan Türkiye'de camilerden vatandaşlara "sokağa çıkın" çağrısı yapılıyor.

İstanbul, Ankara, Diyarbakır gibi çok sayıda şehirde, darbe teşebbüslerine karşılık, ezan okunuyor ve ardından "Devletimiz adına Allah adına sokağa çıkın, vatanınıza sahip çıkın" çağrısı yapıldı.

Ankara Etlik'te bulunan camiden yapılan sela sonrası cami imamı vatandaşlara seslenerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına kulak verilmesi ve demokrasiye sahip çıkılması için Allah ve Muhammet (s.a.v) aşkına sokağa çıkılması istendi.

İSTANBUL'DA DA SELA SESLERİ

İstanbul'da da hal sokağa akarken camilerden de sela sesleri duyulmaya başlandı. Biri sustuğunda diğeri selaya başlıyor. Hızla tüm camilere yayılan sela sesleri İstanbul'u ayağa kaldırmış durumda.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NDAN VATANDAŞA ÇAĞRI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, vatandaşları şiddete başvurmadan bu kalkışmaya karşı koymaya davet etti.
 AA muhabirinin Diyanet İşleri Başkanlığından aldığı bilgiye göre, Görmez'in kalkışmaya karşı mesajı tüm imamlara kısa mesaj yoluyla gönderildi. Mesajına "Din gönüllüsü kardeşim" ifadesini kullanarak başlayan Görmez, şu çağrıyı yaptı:

"Bugün milletimizin hukukunu korumak için üzerimize düşeni yapmak en büyük vecibedir. Ülkenin ve milletin birliğinin, huzur ve refahının ayaklar altına alınması, milli iradenin cebir ve şiddetle çiğnenmesi asla kabul edilemez.

Milletimizin manevi rehberleri olarak her türlü kanun ve hukuk dışı girişimlere karşı milletimizle beraberiz. Hepinizi özgürlüğün simgeleri olan minarelerimizden halkımıza bu büyük ihanete şiddete başvurmadan karşı koymaya davet ediyorum.

Bu gece minarelerin ışığı yanacak, salalar verilerek milletimiz hukukuna sahip çıkmaya davet edilecektir."

Görmez'in mesajı üzerine camilerden sala verilerek vatandaşlar meydanlara davet edildi.

SELANIN MANASI NE?

Televizyon ve internetin olmadığı zamanlarda sela haber veren bir yöntemdi. Darbe girişimi üzerine de hem tepki hem haber verme amacıyla selalar okunuyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR