BIST 10.320
DOLAR 32,29
EURO 35,18
ALTIN 2.466,09
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kimlik bilgileri çalındı!

Hürriyet yazarı İsmet Berkan, 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı iddiasına ilişkin olarak, "bilgilerin internete de yüklendiğini" yazdı.

Kamuyounda büyük tartışma yaratan ve daha sonra Bakan Binali Yıldırım tarafından yalanlanan kimlik bilgileri çalındı iddiasına bir yenisi daha eklendi. Hürriyet Gazetesi yazarı İsmet Berkan'ın bugün kaleme aldığı yazısında çalışann kimlik bilgilerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da olduğunu iddia etti.

Erişimine engel getirilen siteye VPN ile girerek dosyaları bilgisayarına indirdiğini söyleyen Berkan, dosyalarda 2011 seçimi öncesinde seçmen sıfatı kazanmış 46 milyon 611 bin 709 vatandaşın TC kimlik numaraları, anne-baba isimleri, nüfusa kayıtlı oldukları yer, doğum tarihleri ve bugünkü MERNİS’e kayıtlı adreslerinın olduğunu belirtti.

 EV ADRESLERİ DE BELLİ!

CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da kimlik bilgilerinin dosyalarda yer aldığnı ifade eden Berkan, "Mesela o zamanlar Başbakan olan Erdoğan hâlâ Ankara Subayevleri’nde kayıtlıymış, Davutoğlu ise İstanbul Bahçelievler’de oturuyormuş" dedi.

"Bu bilgilerin ne zaman ve nereden çalındığına dair iki teori var: Birincisi ve daha gerçek gibi duranı, 2010 yılında bu verilerin Yüksek Seçim Kurulu’ndan çalındığı. İkinci teori ise merkezi MERNİS sistemine girildiğine ve bilgilerin oradan alındığına dair" diyen Berkan, "Bütün TC kimlik numaralarını sil baştan yeniden belirlemek" görüşünü dile getirdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR