BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.441,73
GÜNCEL

Beşiktaş'ta polisten 1 Mayıs müdahalesi!

Polis, İstanbul Beşiktaş meydanından Taksim'e yürümek isteyen gruba müdahale etti.

Beşiktaş meydanında polis, Taksim'e yürümekte ısrar eden gruba müdahale etti. Taraflar arasındaki pazarlık sonuçsuz kaldı. Gergin bekleyiş saat 12.58 sıralarında bozuldu. Polis, 1500 kişilik grubu biber gazı ve tazyikli su sıkarak dağıttı.

Polisin müdahale sonrası göstericiler ara sokaklara doğru kaçtı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. 

OTOBÜSÜN CAMINA YUMRUK ATAN CHP'Lİ VEKİL YARALANDI

Göstericiler zaman zaman polisin tavrını alkışlarla protesto ediyor. Polis anoslar yaparak grubu dağılması yönünde uyarıyor. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, göstericilere taciz uygulandığını iddia ederek otobüsn camına yumruk attı. Yaralanan milletvekiline müdahale yapıldı.

BEŞİKTAŞ'TAKİ POLİS MÜDAHALESİ GÖRÜNTÜLERİ


besiktas.20150501142013.jpg

SOPALI KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİLERDEN GÖSTERİCİYE DAYAK

Polisin gruba müdahalesi sürerken kimliği belirsiz kişiler iki göstericiyi yakalayarak darp etti.


eylemciye-dayak.jpg

FULYA'DA MÜDAHALE

Fulya'da göstericilere polis müdahale etti. Ara sokaklarda havai fişek ve taş atan gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Grup çöp konteynerlerini devirerek barikat kurdu. Çevik kuvvet polisleri grubu tazyikli su ve biber gazıyla dağıttı.


PERVİN BULDAN BİBER GAZINDAN ETKİLENDİ

Beşiktaş'ta kısa süre önce başlayan ve göstericilerin geri çekilmesiyle sona eren polis müdahalesinden, sabah saatlerinde Beşiktaş'a gelen HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da etkilendi. Puldan'ın fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı.


buldan.20150501143554.jpg

HDP'LİLER HALAY ÇEKTİ

HDP Eş Genelbaşkanı Figen Yüksekdağ, milletvekilleri Pervin Buldan ve Sebahat Tuncel, Beşiktaş'ta kortejde halay çekti.

SARIGÜL DE ORADA...

Beşiktaş meydanındaki gruba katılanlar arasında CHP Milletvekili adayı Mustafa Sarıgül de vardı. Sarıgül twitter hesabından fotoğraf paylaştı ve "Beşiktaş meydanının işçi, emekçi kardeşlerimizin yanlarındayız" diye yazdı.

GERGİN BEKLEYİŞ

DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin üyelerinden oluşan grup, saat 12.00'de Beşiktaş meydanından Taksim'e yürüme kararı almıştı. Polis helikopterleri sık sık Beşiktaş üzerinde uçuyor.

1 MAYIS’I KUTLAMAK İSTEYEN ÜNLÜLER BEŞİKTAŞ’TA

Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Meltem Cumbul ve oyuncu Özgür Çevik 1 Mayıs’ı kutlamak için Beşiktaş’a geldi. Beşiktaş’a gelenler arasında ünlülerde yer aldı. Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Meltem Cumbul, oyuncu Özgür Çevik, Tuğba Özay’ın annesi Duygu Özay ve babası İlhan Özay da 1 Mayıs nedeniyle Beşiktaş’a geldi. Ünlüleri gören grup üyeleri ise fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.
Tuğba Özay’ın annesi, “Tüm dünya işçilerine güç vermeye geldik. Kızım da gelecek. Haberi var telefonlaştık” dedi.

KARAYALÇIN: 7 HAZİRAN'DA NE OLACAĞINI BİLİYORUZ

Öte yanan Beşiktaş'a gelen CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, güvenlik önlemlerine tepki gösterdi. Basın mensuplarına açıklama yapan Karayalçın, "Gelecek 1 Mayıs'ları Taksim'de hep birmikte kutlayacağız. Bugün saat 12.00'da ne olacağını bilemeyiz ama 7 Haziran'da ne olacağını biliyoruz. " dedi.


1-mayis.20150501112635.jpg

GÖZALTIYI SÜLEYMAN ÇELEBİ ENGELLEDİ

1 Mayıs nedeniyle Beşiktaş'a gelen bir kişi durumundan şüphelenilerek arandı. Çantasından gaz maskesi ve misket çıkan genç, polis tarafından gözaltına alınmak istendi. Durumu gören CHP milletvekili Süleyman Çelebi polislerin yanına geldi. Çelebi polislerle görüştükten sonra genci serbest bırakıldı.

CHP'Lİ ADAY ARBEDEDE YERE DÜŞTÜ

Beşiktaş'ta CHP İlçe binasına aracıyla gitmeye çalışan Milletvekili Mahmut Tanal'ın önü polis tarafından kesildi. Aracından inerek polisle tartışan Tanal, milletvekili olduğunu söyleyince yoluna devam etti. Ancak bu sırada bekleyen vatandaşlar da polis barikatını aşmaya çalışınca çıkan arbede CHP Milletvekili adayı Ali Özcan yere düştü. Yaşanan olaylar nedeniyle tekrar araçtan inen Tanal, polisle tartıştı.

OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE TEHDİT İDDİASI

Sendikalar bu yıl Taksim'e çıkmak için toplanma yeri olarak seçti. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, işçileri taşıyan otobüslerin tehdit edildiğini ve araçların buraya gelemediğini iddia etti.


barbaros.20150501112648.jpg

BARBAROS BULVARI'NDA POLİS MÜDAHALESİ

Beşiktaş Barbaros Bulvarı Sait Çiftçi katılımında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, pankart açarak Beşiktaş Meydanı'na yürümek istedi. Bunun üzerine polis gruba biber gazı ve boyalı mermi ile müdahale etti. Müdahale sonrası göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

GÖSTERİCİNİN AYAĞI KIRILDI

Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda müdahaleler sırasında düşen bir göstericinin ayağı kırıldı. Acılar içerisinde yerde kalan gösterici, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Müdahale sırasında bir başka göstericinin ise sırtına gaz kapsülleri isabet etti. Sırtındaki kapsül yaralarını gösteren eylemci, duruma isyan etti.

ARAMALAR

Ara sokaklarda aramalar var. Yayalar kontrollü şekilde alınıyor. Sarı basın kartı mensupları olmayan basın mensupları meydana alınmıyor. Ayrıca polis, vatandaşlara kimlik uygulaması yaparken aynı zamanda sırt çantası olanları aradı.

GRUPLAR TOPLANDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için gruplar Beşiktaş’ta toplanmaya başladı. Beşiktaş’taki CHP ilçe binası önünde toplanan göstericilerin arasında CHP’liler, İşçi Partililer, Halkevleri ve çeşitli sendikalar yer aldı. Polis gruplara karşı yoğun güvenlik önlemleri aldı

POLİS BARİKATINI OTOBÜSLERLE AŞTILAR

Zincirlikuyu’da toplanan bir grup, Beşiktaş’a yürümek isteyince polis izin vermedi. Yaşanan tartışmaların ardından grup, belediye otobüslerine binerek Beşiktaş’a gitti.

Zincirlikuyu Köprüsü üzerinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Beşiktaş’a yürümek istedi. Yolu kapatan polis, ilk önce araç ve eylemcilerin geçişine izin vermedi. Bir süre yaşanan tartışmaların ardından eylemciler, yoldan geçen belediye otobüslerine bindi. Polisin yolu araç geçişine açmasının ardından eylemciler, otobüslerle Beşiktaş yönüne gitti.


bar.20150501112713.jpg

VATANDAŞLAR YÜRÜYEREK İŞE GİTTİ

Taksim Meydanı'na yürümek için toplanma çağrısı yapılan Beşiktaş Meydanı'na çıkan başta Barbaros Bulvarı olmak üzere bütün ana  caddeler trafiğe kapatıldı. Barbaros Bulvarı E-5 Karayolu'ndan çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. İşyeri Beşiktaş'ta olan vatandaşlar E-5'ten itibaren yürümek zorunda kaldılar.

BARBAROS BULVARI'NA ARAÇ GİRİŞİ YASAĞI

Bulvara çıkan bütün sokak başları polis tarafından tutulurken, yakın aralıklarla TOMA'lar konuşlandırıldı. Normal günde İstanbul'un en yoğun trafiğinin yaşandığı Barbaros Bulvarı'nda sadece polis araçları ve ambulansları görmek mümkün.

POLİSLER BEŞİKTAŞ'I ÇEVİRDİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla şehir dışından takviye olarak İstanbul'a getirilen polislerle birlikte görev alacak çevik kuvvet polisleri, İstanbul'da önceden belirlenen yerlerinde konuşlandı.

Sabah saat 05.30 itibariyle Taksim Meydanı ve çevresine İETT otobüsleriyle çok sayıda çevik kuvvet polisi getirildi. Ayrıca Beşiktaş Barbaros Bulvarı ve Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi önünde de çevik kuvvet polisleri ve TOMA'lar tedbir aldı. . Başbakanlık Ofisi'nin önü demir bariyerler ile kapatıldı. Polislerin aldığı güvenlik tedbirleri artarak devam ediyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR