BIST 9.919
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.449,99
İŞÇİ

Başbakan Binali Yıldırım'a taşeron işçi sorusu

Başbakan Binali Yıldırım'a sunulan kamu raporunda taşeron işçilerin ne zaman kadroya geçirileceği sorusu da yer aldı.

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçirilecek? Taşeron işçiler için ne zaman somut adım atılacak? Başbakan Binali Yıldırım'a taşeron işçilerin son durumu soruldu.

Başbakan Binali Yıldırım ile Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi üyesi sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla bir araya geldi. Yıldırım, önceki gün Çankaya Köşkü'nde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu, memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan oluşan Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi'ni kabul etti.

4-C VE TAŞERON İŞÇİLERE KADRO ( BAŞBAKAN'A SUNULAN RAPOR)

Toplu sözleşme görüşmelerinde üzerinde çalışma yapılması konusunda karar alınan 4/C’li ve sözleşmeli personel ile üniversite mezunu kamu işçilerinin kadroya geçirilmesine ilişkin olarak herhangi bir somut girişimin ve çalışmanın olmadığı görülmektedir. Ayrıca taşeron işçilerin kadroya alınacağının açıklanmasına karşın aradan geçen 3 aya rağmen bu konuda hiçbir gelişme kaydedilmemiştir. Taşeron işçilerinin kadroya geçirilmesine ilişkin hazırlanacak tasarıya, kamu personel rejimindeki aksaklıkların başlıca nedeni olan farklı hukuki statü çerçevesinde istihdam edilen kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil, İdari Hizmet Sözleşmeli, 4/C’li, 4/B’li, diğer mevzuat hükümlerine tabi güvencesiz personelin de dahil edilmeli.

Yorumlar 7 Yorum
ÇOK OKUNANLAR