BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.434,91
İŞÇİ

Asgari ücret zammıyla diğer çalışanlara zam gelecek mi?

Asgari ücrete yapılan zamla birlikte, asgari ücret üzerinde maaş alan personelin maaşları iki katına çıkmıştı. Yerel yönetimler maaş dengesizliğinin önüne geçmek için Maliye Bakanlığı'na, 'Herkese 300 TL zam' çağrısında bulundu.

Asgari ücrete yapılan zamla beraber belediyelerde asgari ücretin üzerinde maaş alan personellerin maaşları da iki katına çıktı. Yerel yönetimler, personeller arasındaki maaş dengesinin değişmesinden kaynaklanabilecek adaletsizliğin önüne geçebilmek için Maliye Bakanlığı'na başvurdu.

BELEDİYELERİN MALİ YAPISI DEĞİŞTİ

Sabah'ta yer alan habere göre; AK Parti'nin seçim vaatlerinden biri olan asgari ücret, son yapılan yüzde 30'luk zammın ardından bin TL'den bin 300 TL'ye çıkarıldı. Yapılan zamlar işçi statüsünde çalışanların yüzünü güldürürken yüzde 30'luk zammın asgari ücretin üzerinde maaş alan personellere de uygulanması belediyelerin mali yapısında değişikliklere yol açtı.

KADİR TOPBAŞ HAREKTE GEÇTİ

Belediye bütçelerini oldukça zorlamasının yanı sıra maaş dengesini de bozan modül sistemi nedeniyle harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş, tüm belediyeler adına Maliye Bakanlığı ve Kamu İhale Kurumu'na bir yazı gönderdi. Topbaş imzasıyla gönderilen yazıda, "Asgari ücretin yükseltilmesi özellikle, asgari ücret artışından önce ilanı veya sözleşmesi yapılmış ve asgari ücretin üzerinde ücret belirlenmiş olan personel çalıştırılmasına dayalı ihalelerde, belediye bütçesine ön görülmeyen ek mali yük getirecektir. Asgari ücrete yapılan artışın fiyat farkı olarak aynı oranda yansıtılması halinde ücret dengesi bozulacak ve belediyelerin mali yapısı olumsuz etkilenecektir" ifadeleri kullanıldı.

zam
Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR