BIST 9.940
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.446,26
İŞÇİ

Asgari ücret 5 bin olacak' diyen Haydar Baş'tan sitem

Seçim döneminde asgari ücreti 5 bin liraya çıkaracağını vadeden BTP lideri Prof. Dr. Haydar Baş, asgari ücret vaadini yeniden hatırlatarak kendisine oy vermeyenlere sitem etti.

BTP lideri Prof. Dr. Haydar Baş, seçim döneminde 5 bin lira asgari ücret vaadini hatırlatarak “Millet gitti bin 300 lirayı tercih etti, Haydar Hocaya da sırtını döndü. Dönersen dön! Döndün de bana mı ettin? Kendine ettin” dedi.

Yeni Akit'te yer alan habere göre, BTP'nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerindeki asgari ücret projesini anlatan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Milli Ekonomi Modeli ile projelendirdikleri asgari ücreti nasıl vereceklerini de kaynak konusuna da değinerek bir kez daha açıkladı.

BTP lideri şöyle konuştu:

"Yıllık kazançtan 2 trilyon TL, 200 milyar TL enerjiden girdimiz olacak. Yetmedi Türkiye'nin henüz işlenmemiş 3 katrilyon dolarlık yeraltı zenginliği var. Toplamda 1 yılda 7.7 trilyon TL girdimiz olacak inşallah. Biz 5 bin TL asgari ücreti bu gelirden vereceğiz. 5 bin lirayı da işveren vermeyecek. Bu işçisine kaç veriyor, diyelim bin lira. O bin lira vermeye devam edecek üstünü devlet tamamlayacak."

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR