BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.444,41
KPSS

AÖF bütünleme sınavı bu dönem de yok!

Eğitim sistemi ve öğrenciler ile ilgili soruları cevaplayan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisini üzecek bir açıklaam yaptı.... Bütünleme sınavı bu dönem de yok!

Çetinsaya, bütünleme hakkı bekleyen AÖF'lilere bütünleme müjdesi olmasa da başka bir müjde verdi.

Açıköğretim AÖF öğrencilerinin bütünleme hakkı beklentisini bitirecek bir açıklama da YÖK başkanından geldi. AÖF öğrencileri YÖK başkanı Çetinsaya'nın açıklamalarıyla bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. YÖK başkanı Çetinsaya bütünleme müjdesi vermedi ama tek dersi kalanlara müjde verdi. AÖF'den tek dersi kalan öğrenciler bu açıklama ile büyük sevinç yaşadı.

AÇIK ÖĞRETİM’DE YAPILAN DÜZENLEMELER

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’ya sosyal medya üzerinden sorulması istenen konular arasında, Açık öğretimde yapılan sınav değişikliğiydi. Bilindiği üzere açık öğretimde bütünleme kaldırılmıştı. Çan eğrisi getirilmiş ve tek sınavdan kalan öğrenciler bir sonraki yılı beklemek zorunda kalmıştı.

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren konu hakkında konuşan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, tek dersi kalanlar için 'bir kolaylık' üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya; "Bütünleme hakkı yasal hakkımız, neden vermiyorsunuz?" ile ilgili soruya cevap veren Çetinsaya; "Bu konudaki eleştirileri kabul ediyorum ama daha öncede ifade etmiştim. Açık öğretimin bütünlemeleri yüzbinlerce gözetmenin milyonlarca öğrencinin Türkiye de yer değiştirdiği sınavlar, mobilize olduğu sınavlar. Bunların pratikte yapılması çok kolay değil ama ben özellikle AÖF'de son sınıfta olan ve tek dersi kalan öğrenciler için bir takım girişimlerde bulunuyorum, kendi aramızda tartışıyoruz" dedi.

Çetinsaya, açıköğretimde yaşanan sıkıntıları öğrenci fazlalığına bağladı.

AÖF vize sınavları 4-5 Mayıs tarihlerinde yapıldı. AÖF öğrencileri 2 gün boyunca vize sınavları için ter döktü. AÖF öğrencileri şimdi AÖF soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Açıköğretim AÖF 4-5 Mayıs vize sınavları yapıldı. AÖF öğrencileri 2 gün boyunca vize sınavları için ter döktü. AÖF öğrencileri şimdi AÖF sınav soruları ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

AÖF vize sınav soruları ve cevap anahtarı hangi adresten açıklanacak? AÖF vize sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? AÖF vize sınav soruları ve cevapları AÖF’nin sitesine ne zaman yüklenecek?

Anadolu Üniversite'sinden yapılan açıklamaya göre AÖF vize sınav soruları ve cevap anahtarıyla birlikte sonuçlar sınavı takip eden 3 hafta içerisinde açıklanıyor. Buna göre 27 Mayıs Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR