Ankara saldırısı sonrası İstanbul'da da alarm!
ANKARA’da 28 kişinin hayatını kaybetmesine 61 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısıyla ilgili İstanbul'da da yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Dün akşam Ankara'da yaşanan hain saldırı sonrası İstanbul Valisi Vasip Şahin, hem Türkiye'nin hem de bölgenin en önemli kentlerinden biri olan İstanbul'da, güvenlik tedbirlerini en üst düzeye çıkarıldığını açıkladı.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ümraniye’de açıklamalarda bulundu. Şahin saldırıyla ilgili İstanbul olarak, aldığımız önlemleri en üst düzeye çıkardık" dedi.
Ankara’da 28 kişinin hayatını kaybetmesine 61 kişinin de yaralanmasına neden olan bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısıyla ilgili konuşan Şahin, "Ankara’da kaybettiğimiz 28 vatandaşımıza rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Son zamanlarda terör bütün çeşitleriyle ülkemizin ve coğrafyamızın sükununa, barışına kastetmiş durumda. Sadece bölgesel değil global dünyanın tamamını ilgilendiren bir sorun haline gelmiş durumda. Ülkemiz bundan doğrudan etkilenen ülkelerin en önemlilerinden birisi" dedi.
"İSTANBUL'DA GÜVENLİK EN ÜST DÜZEYE ÇIKARILDI"
Vali Şahin İstanbul’da güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardıklarını belirterek, "İstanbul olarak hem ülkemizin, hem bölgemizin en önemli kentlerinden birisi olarak bu konuda aldığımız önlemleri en üst düzeye çıkardık. Daha önceki yaşadığımız olaylardan edindiğimiz tecrübeler olsun, aldığımız istihbarat ve bilgilerden yola çıkarak her konuda azami derecede dikkatli ve tedbirliyiz" ifadelerini kullandı.