BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
MEMUR

657 değişecek mi Süleyman Soylu açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 657 sayılı devlet memurları kanunu ile ilgili çalışmaların yapıldığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, devlet memurlarını yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. 657 sayılı devlet memurları kanunu değişiyor mu? Memurlar ile ilgili son durum hakkında Soylu'nun açıklamaları...

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında şu ana kadar 76 bin kişinin açığa alındığını ifade eden Bakan Soylu, terör örgütlerinin kamuya sızmasının önlenmesi için kamu personel sisteminin yeniden ele alınması gerektiğini ve 657 sayılı kanunun değişmesi gerektiğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu AHaber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı.

İşte Soylu'nun o açıklamaları:

15 TEMMUZ'UN ARDINDAN KAMUDA FETÖ TEMİZLİĞİ

15 Temmuz'da karşı karşıya kaldığımız olaylar Türkiye'nin kamu hayatında bir değişiklik yapılması gerektiğini ortaya koydu.

Kamu personel sistemi yeniden ele alınmalıdır. Personelin değerlendirilmesi.. Sadece kendinden üst makamda olanların değerlendirmesi mi yoksa hizmet alanların da değerlendirmesi şeklinde mi yapılmalı.. Tüm bunlar 51 yıllık problemler.

Eskiden bunlar çok önemli problemler değildi ama şimdi durum farklı. Yeni bir kamu personel sistemine ihtiyaç var. Şimdi gördük ki milli güvenlik dahil olmak üzere yeni bir sistem oluşturmalıyız.

Türkiye'nin güvenliği tehlikeye düştüğü andan itibaren eğer OHAL olmasaydı Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye düşüren bu devlet memurları için bir şey yapamazdık. Soruşturma açılırdı ama sonra geri dönebilirlerdi.

657 SAYILI KANUN NASIL DEĞİŞECEK?

Terör örgütü üyesi olduğu halde eğer yargıtaydan hakkında bir karar çıkmadıysa o kişi devlet memuru olabilir. Biz bunun değişmesi için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda çok uzun zamandan beri ciddi çalışmalar var.

Bu kanun değişikliği sosyal diyalog içerisinde olacak. Hizmet anlayışının daha iyi olduğu her konunun teker teker ele alındığı devleti muhafaza edebilecek süreci çok yakın bir zamanda çalışmalarımız neticesinde paylaşacağız.

 KPSS'DE SİSTEM NASIL DEĞİŞECEK?

Bu görüşülen bir konu.. Devletin içerisine çöreklenmiş devletin vergisi ile geçinen ama devlete tuzak kuran bir sistem var. Bu konuda eksiklikler ne nasıl tamamlamalıyız bunlar değerlendiriliyor.

Ben devlete girip sonra istediğim şeyi yaparım gibi bir anlayış yok. Çalışan ve çalışmayan memuru ayıklamamız lazım.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR