BIST 8.895
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.240,46
ÖĞRETMEN

6 Ekim resmi tatil mi MEB açıkladı

6 Ekim Perşembe günü okullar tatil mi MEB resmi açıklama. 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu olarak kutlanıyor. Öğrencilerin aklında ise 6 Ekim okullar tatil mi sorusu var. Gözler geçen sene okulları tatil etmeyen MEB'in kararında.

6 Ekim Perşembe okullar tatil mi MEB resmi açıklaması. 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu olarak kutlanıyor. Peki 6 Ekim'de tatil olan okullar bu sene de tatil olacak mı, hangi okullar perşembe günü tatil yapacak? Geçen sene 6 Ekim'i tatil yapmayan MEB'in bu seneki kararı merak konusu. MEB'in tatil kararı açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak.

6 EKİM OKULLAR TATİL Mİ MEB AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığından henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşısın İstanbul'un Kurtuluşu 6 Ekim okulların tatil olmaması bekleniyor. Geçen senede tatil olmayan 6 Ekim ile ilgili MEB'den resmi bir açıklama gelir gelmez haberimizden takip edebilirsiniz.

6 EKİM'İN ÖNEMİ NE İSTANBUL'UN KURTULUŞU

24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan Barış Antlaşması'ndan sonra, 23 Ağustos 1923'ten itibaren İtilaf kuvvetleri İstanbul'dan ayrılmaya başladı. Son İtilaf birliği ise 4 Ekim 1923 günü Dolmabahçe Sarayı önünde düzenlenen bir törenle Türk bayrağını selamlayarak şehri terk etti.

6 Ekim 1923'te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a girdi[Not 1] ve işgal resmen sonlandı. İşgal 4 yıl 10 ay 23 gün sürdü. Her yılın 6 Ekim'i böylece İstanbul'un kurtuluş günü olarak belirlendi ve kutlanmaya başlandı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR