BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
İŞÇİ

400'e yakın işçi kadroya alınacak

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, 4 yüze yakın işçinin kadroya alınacağını açıkladı.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, işçileri aidat olarak gören değil, işçilerin alın terinin karşılığının alması gereken mücadele veren bir ortamda yetiştiklerini söyledi.

Zor şartlarda, grevlerin olduğu dönemlerde sendikacı olduğundan ifade eden Gül, şunları söyledi:

"KARDEMİR'de tüm işçinin aynı ücrete gelmesinin mücadelesini verdiklerini belirterek. "Dün bin 100 kişiyi o rakamlara getirdik. Bugün de alt işverenlerde çalışan 400'e yakın arkadaşımızın kadroya alınmasının mücadelesini verdik. Bizim şampiyonluğumuz, hedefimiz KARDEMİR işçisinin zirvesidir. Benim şampiyonluğum odur. Alt işverenden kurtarıp 400'e yakın arkadaşımızın KARDEMİR kadrosunu alıyoruz. Biz KARDEMİR işçisini hep şampiyon yaparak zirvede tutacağız."

KADRO ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Gül, mevcut kadrodakilerin bazılarının farklı işlerde çalıştığını bildiklerini ifade ederek, "Bunun düzeltilmesi için de çalışma başlatıyoruz. Kadro çalışmaları başladı ve bu süreç uzun bir süreç olacak. Bunu da başaracağız. Bunu da başardıktan sonra huzuruna geleceğiz. Ne zaman birlik ve beraberlik bozulmuş o zaman KARDEMİR işçisi kaybetmiş. Birlik ve beraberliğinizi bozmayın ve bunu yapmak isteyenlere fırsat vermeyin." şeklinde konuştu. Konuşması sık sık işçilerin sloganlarıyla kesilen Gül, daha sonra işçilerin omuzunda alandan ayrıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR