BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

2016 çalışma hayatı taşeron ve kıdem tazminatı

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarıyla 64. Hükümet'in çalışma hayatına ilişkin atacağı adımlar... Bakın 2016'da çalışma hayatını neler bekliyor...

Seçim vaatleri kapsamında SSK ve BAĞKUR emeklilerinin maaşlarına 1 Ocak'tan itibaren aylık 100 lira seyyanen zam yapan, asgari ücreti 2016 için net bin 300 liraya yükselten AK Parti'nin, çalışma hayatının diğer konularında da adım atması bekleniyor.

Eylem planında Devlet Memurları Kanunu ile kıdem tazminatı sisteminde değişiklik yapılacağına yer veren hükümet, "asıl iş"i yapan taşeron işçilerin de kamuda istihdamını sağlamak istiyor.

KIDEM TAZMİNATI

Devlet Memurları Kanunu'ndaki düzenlemeyle kamu personel rejimini günün koşullarına uyarlamayı ve statü karmaşasını ortadan kaldırmayı planlayan hükümet, kıdem tazminatında da sosyal tarafların görüşlerine başvurarak her işçinin kıdem tazminatını alacağı sisteme geçmenin zeminini arıyor.

TAŞERON SORUNU

"Asıl iş"i yapan taşeron işçileri kamuda istihdam etmek isteyen hükümet, ilk olarak "asıl iş" ve "yardımcı iş"leri belirleyerek, söz konusu vaat kapsamında somut adımlar atmak istiyor.

YABANCIYA TURKUAZ KART

Ayrıca, hükümet nitelikli insan gücünü değerlendirmek üzere yabancıların çalışma izniyle ilgili süreci hızlandırmak amacıyla yıl içinde "Turkuaz Kart" sistemini devreye sokmayı planlıyor.

Yorumlar 5 Yorum
ÇOK OKUNANLAR