BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.443,96
MEMUR

2014 PYBS'den kaç puan alan kazanır?

Geçtiğimiz yıllardaki puan ve kazanma oranlarına baktığımızda sonuç ve kazanma oranları yıl yıl ve sınıf sınıf değişmektedir. Fakat kazanma olasılığı olabilmesi için 400 puanın üzerindekilerin biraz daha fazla şansı olduğunu söyleyebiliriz.

MEMURLARPYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı) isminden de anlaşılacağı gibi; ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrencilere devlet tarafından karşılıksız verilen bursluluk ve parasız yatılı okuma fırsatının sağlamak amacıyla yapılan bir sınavdır. Bu sınava 5, 6, 7,8, 9, 10 ve 11. sınıflardaki öğrenciler girebilmektedir. 2014 yılı PYBS; 8. sınıf öğrencileri için ayrıyeten yapılmayıp TEOG sınavlarına göre değerlendirilecektir.

5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin PYBS 22 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Yapılan bu sınavın sonuçları açıklanan takvime göre 21 Temmuz 2014 Pazartesi günü açıklandı. Sonuçları MEB’in http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php sitesinden öğrenebilirsiniz.

Sonuç belgesini internetten alan öğrenci ve veliler biraz şaşırdılar. Bize de ulaşan bir çok veli, “Hocam burada kazandı, kazanamadı diye bir şey yazmıyor. Bu nasıl olacak?” diye soruyorlar. Sınava giren öğrenci ve velileri, daha PYBS ile ilgili iş ve işlemleriniz bitmedi. Bu sonuç belgesi sadece sınavda yapmış olduğunuz doğru cevaplara göre alınmış bir sonuç belgesidir. Şimdi bu sonuçlara göre eğitim gördüğünüz okullarda 6-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında “”Parasız Yatılılık İçin Pansiyonlu Okul ve Bursluluk Tercihleri”nin yapılması gerekmektedir. Tercihlerde bunlardan sadece biri tercih edilebilmektedir.

Ekrem Aytar'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR