BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
İŞÇİ

2014-Koruma memuru alımları-Koruma memurları son dakika

2013'ün son saatlerin koruma memurları alımları son dakika haberleri geldi. İşte 2014-Koruma memuru alımları son dakika. Koruma memurları alım şartları son dakika.

Koruma memuru alınacak mı? Alınacaksa ne zaman alacak? Kim alacak? Başvuru şartları neler? Koruma memuru olmak isteyen binlerce vatandaş bu konu hakkında haber bekliyor. 2013 yılının başlarında kamuya alınacağı açıklanan koruma memuru alımları halen gerçekleştirilmiş değil. Koruma memuru alımlarının 2014 Ocak ayı itibaeri ile gerçekleştirileceği söyleniyor. Peki Koruma memuru alımı yapılacak mı? Özel sektörden kamuya geçmek isteyen veya işsiz gençlerin oldukça büyük ilgi gösterdiği koruma memurları alım için az bir süre kaldı.

31 12 2013 günü koruma memurları hakkında son bilgiler neler? Alım yapılacak mı? Son koruma memuru haberleri an be an haberevet.com adresinde olacak. Koruma memuru alım şartları ne? Kamuya alınması beklenen 30 bin koruma memuru için talep oldukça büyük. Koruma memuru olmak isteyen vatandaşlarımızı seslerini sitemiz aracılığıyla duyurmaya devam ediyor. Koruma memuru olmak için şartlar ne? Konu hakkında bilmediğiniz ve bilmek istediğiniz her şey sadece ve sadece haberevet.com adresinde. Koruma memuru alım şartları neler? 31 Aralık 2013 koruma memuru olmak için ne yapmalıyız. Koruma memuru alım şartları son haber .

Koruma memuru alınacak mı? Son koruma memuru haberleri. 2013 yılının bnaşında duyurulan Koruma memur alımları halen gerçekleştirilmiş değil. Koruma memurları ne zaman alınacak? Son 1 haftadır boy gösteren yolsuzluk ve rüşvet operasyonu siyasileri oldukça meşgul ediyor. Gündemde ki her şey rafa kalktı tek konuşulan yolsuzluk ve rüşvet. Ancak Koruma memurları da konu hakkında açıklama bekliyor. koruma memuru alımları ne zaman yapılacak. Son koruma memuru haberleri için sitemiz haberevet.com adresini takip edebilirsiniz. Koruma memurları 2014 yılında nasıl bir seyir izleyecek.

2013 yılının başından bu yana konuşulan Koruma memuru alımları halen bir sonuca ulaşmış değil. Koruma memurları alınmasına alınacak ama ne zaman alınacak. 2014 son koruma memuru haberleri. Koruma memurları ne zaman alınacak . Koruma memuru alımları için şartlar neler? Koruma memuru olmak isteyen binlerce vatandaş bu ayrıntılara önem veriyor. Bakalım bu sene yeni senede koruma memuru alımı yapılacak mı? Yapılan son açıklamalaa göre 2014'ün Ocak yada Şubat ayında Koruma memurları başvuru yapabilecekler ve daha sonra yapılan sınavlardan geçenler statlarda ve üniversitelerde koruma memurluğu yapacaklar.

KORUMA MEMURU ALIMLARI SON DAKİKA BİLGİLERİ

Koruma Memuru Alım tarihleri üzerine İçişleri Muammer GÜLER son olarak İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünü resmi ziyaretinde konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğünün Koruma Memuru Alımı üzerinde çalıştıklarını belirterek Koruma Memuru Alımlarının 2014 yılının başında başlayacağını belirtti.

Bunun üzerine basında 1000 Koruma Memuru Alımının 2014 Ocak ayının ilk haftasında gerçekleşeceğine dair haberler çıkmaya başladı.

Bakan Muammer Güler, 30 bin koruma memuru almayı planladıklarını ifade eden Muammer Güler, bu memurların 4 aylık bir eğitimden geçeceğini alımın 2014'te yapılmasının plandığını açıkladı.

Koruma Memuru alımı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Türkiye'de kamu görevlileri arasında en stresli işi yapanın polis ve jandarma olduğunu ifade eden Bakan Güler, özellikle polislerin şartlarının iyileştirileceğini söyledi.

Statlarda koruma görevini koruma memurlarının yapmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. Güler, "Koruma memurları, yaptıkları göreve göre silah taşıma durumları olabilir. Biz karakol kapısında bile polisin değil koruma memurlarının beklemesini istiyoruz.

EMNİYET KONU İLE ALAKALI DUYURU YAYINLADI

Emniyet Genel Müdürlüğüne (EGM) oldukça fazla soru gittiğinden dolayı2013 Koruma Memurluğu Alımı Duyurusu yayınladı.Emniyet Genel Müdürlüğünün Resmi açıklama geldi.

“Emniyet Genel Müdürlüğüne “Koruma Memuru” alınması projesi ile ilgili gelen yoğun sorular, talepler ve bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.
Emniyet Genel Müdürlüğüne “Koruma Memuru” projesi kapsamındaki kanun çalışmaları devam etmektedir.

Bu aşamada, herhangi bir personel alımı söz konusu değildir. “Koruma Memuru” alımı ile ilgili hususlar, tasarı çalışmaları sonuçlandıktan sonra ayrıntılı olarak kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.“

YENİ KADROLAR AÇILIYOR!

6222 sayılı Spor’da Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair Kanun yasada değişikliğe gidilmesinden sonra, 10 bin kişilik kadro tayin edilecek.

Koruma memurluğu için adayların hem üniversite mezunu olması hem de güvenlik sertifikasına sahip olması gerekiyor. Başvuranlar adayların, KPSS sonucuna bakılarak sırayla kadro verilecektir.

Kamuda 10 bin yeni koruma memuru kadrosu açıldı. Bu uygulamayla Hükümet; statlarda, üniversite ve devlet öğrenci yurtlarında güvenliği sağlamak için önemli adımlar atmış olacak.

TBMM’nin açılmasıyla birlikte hemen, 6222 sayılı yasada değişikliğe gidilerek; statlarda ve üniversitelerdeki özel güvenliğin yerine, devlet memuru statüsünde ”koruma memurlarının” yerleştirilmesi kararı çıkarılacak.

KORUMA MEMURLARI HANGİ KURUMA BAĞLI OLACAKLAR?
Silah taşıma ruhsatları da olacaklar. Statlarda, üniversitelerde ve devlet öğrenci yurtlarında görev yapacak olanve İçişleri Bakanlığı’na olarak görev yapacak olan koruma memurları, bağlı ve Doğrudan da, görev yaptıkları ilin emniyet müdür yardımcılarından birine bağlı olarak görev yapacaklar.

Bakanlığın yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre , statlarda, üniversitelerde ve devlet öğrenci yurtlarında güvenliğin özel güvenlikçiler yerine, devlet memurlarına verilecek.Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda ,yine uefa ve fifa kurallarına bağlı kalarak, yeni “koruma memurlarının” üniforma değil, sivil görevlerine uygun bir kıyafet giyeceklerini açıkladı.

NE ZAMAN MAAŞ ALACAKLAR?

Yaş sınırı 28 olacak. 6 ay eğitim verilecek. Bin 800 ile 2 bin TL maaşla kadrolu olarak işbaşı yapacak.

Koruma hizmetleri, stadyumlar ve üniversitelerin güvenliği silahlı görev yapacak 30 bin koruma memuruna emanet edilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koruma memuru alımına ilişkin hazırladığı kanun değişikliği tasarısına son şekli verildi.

Polis teşkilatına ilk etapta 10 bin, daha sonraki aşamalarda ise 20 bin koruma memuru alınacak. Alımlar 3 yılda tamamlanacak.

Geçtiğimiz günlerde alınan bir kararda bundan sonra stadlarda ve üniversitelerde koruma memurları görev yapacak dendi, ve İçişleri Bakanlığı 10 bin koruma memuru alınacak dedi . “Koruma Memurları” adı altında ilk etapta lise mezunu 10 bin kişi işe alınacak.İçişler Bakanı, halihazırda Ülkemizde bütün koruma hizmetleri için 29 bin kişi görev yapıyor, diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

Bakan, bunun fazla olduğunu belirterek, ”29 bin kişiyi en verimli şekilde dağıtacağız. İlk etapta 10 bin kişiyi eğitmeyi planlıyoruz. Bunlar emniyet hizmetleri sınıfı fakat koruma memuru” diye konuştu.10 Bin Koruma Memuru Alımı Başvuruları10 Bin Koruma memuru alımı ne zaman, koruma memurları alımı tarihi, Ne Kadar koruma memuru ne zaman alınacak.

Bakan Güler, bu 10 bin koruma memuru alımının yeni bir alım olacağını aktardı.Koruma memurları lise mezunları arasından seçilecek ve yaş sınırı 28 olarak tayin edilecek. Yine alınacak kişilerin belirli fiziki koşullara da uyması gerekecek.

Koruma memurları sadece liselerden değil, iki yıllık fakülte (ön lisans) mezunlarından da alım yapılması planlanıyor. Halihazırda görev yapan birçok koruma memuru da lise mezunu durumunda bulunuyor.

30 BİN KORUMU MEMURU NE ZAMAN ALINACAK?

Koruma memurları alımı ne zaman yapılacak sorusunu da yanıtlayan Bakan Güler, alımların yıl sonuna kadar yapılacağını açıkladı. Ancak bu alımlar açıklamaya göre Eylül ayından sonraya kalacak. İlk etapta 10 Bin koruma memur alınacak. Daha sonra 20 bin alım daha yapılacak.Koruma Memurlarının Maaşı 2 Bin TL Olacak

İlk etapta 10 bin sonra 20 bin koruma memuru alınacak. Yaş sınırı 28 olacak. 6 ay eğitim verilecek. Bin 800 ile 2 bin TL maaşla kadrolu olarak işbaşı yapacak.Koruma Memurları ile Polis Arasında Fark Olacak mı ?

Evet koruma memuru ile polis arasında yetkiler açısından farklılıklar olacak ancak koruma memurları da polisler gibi acil bir durum karşısında müdahalede bulunabilecek ve gerekli delilleri toplama yetkisine sahip olacak. Polisler olay yerine gelene kadar yetkiler koruma memurlarında olacak.Koruma memurlarının özlük hakları da polislere yakın bir seviyede olacak.

KORUMA MEMURLARI BAŞVURU ŞARTLARI

En az lise mezunu olma şartı aranan memur adayları için yaş sınırı 26′dan 28′e yükseltildi. Özel yetenek sınavında başarılı olan koruma memur adayları polis meslek yüksek okulunda 4 ay eğitim alacak. Sahada ise iki ay uygulamalı eğitim verilecek.

Polise yardımcı unsur olacak koruma memurları sözleşmeli değil kadrolu olacak. Emniyet Hizmetleri Sınıfı’ndan atanacak koruma memurlarından başarılı olanlar polis memurluğuna yükseltilecek. Bu oran yüzde 5′i geçemeyecek. Koruma memurları polisler gibi geniş yetkilere sahip olmayacak.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR