BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.401,01
GÜNCEL

Zorunlu trafik sigortası sürücüyü nasıl etkileyecek?

Kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olan ve yapılan yorumlara göre sürücüyü haksız duruma düşüren, 'Zorunlu Trafik Sigortası'yla ilgili Avukat İlker Türkgüler'den uyarı geldi.

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları'nda 2 Şubat 2016 tarihinde yapılan değişiklik ile neler değişti? Yeni değişiklikle sürücüler nasıl etkilenecek? İşte detaylar...

CNN Türk'te yer alan habere göre, Avukat İlker Türkgüler konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. "Zorunlu Trafik Sigorta'nıza artık güvenmeyin" uyarısında bulunan Türkgüler, "2 Şubat'ta yapılan değişiklikle beraber, sigortanın sigorta sahibini değil, başkalarını güvence altına aldığını" söyledi. 

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMAK ZORUNLU!

"Zorunlu trafik sigortası yaptırmak her araç sahibinin yasal bir sorumluluğu olduğunu söyleyen Türkgüler, "Zorunlu trafik sigortası ile aracınızı kullanırken, yapacağınız bir trafik kazasında üçüncü şahıslara verebileceğiniz zararların karşılanması güvence altına alınması amaçlanmıştır" dedi.

YENİ DÜZENLEME SÜRÜCÜLERİ NASIL ETKİLİYOR?

Yapılan yorumlara göre yeni düzenlemeyle birlikte sürücüler zor durumda kalacak. 2 Şubat 2016 tarihinde yapılan değişiklik ile artık aracınızı kullanırken dalgınlıkla bir kazaya sebebiyet verirseniz sigorta firması sizin adınıza ödeme yapacak, ardından da size yönelerek ödediği zararı sizden talep edebilecek.

AĞIR KUSUR VE İHLAL KELİMELERİ ÇOK ANLAŞILMAMAKTA

Yapılan değişiklikteki ağır kusur ile ihlali kelimesinin nasıl anlaşılacağı çok net belli olmamakla beraber bu maddeyi sigorta firmalarının kendi lehlerine yorumlayabilir. Zira oluşan trafik kazalarının neredeyse tamamı kural ihlalinden kaynaklanmaktadır. Böyle olunca da sigorta firmalarının kural ihlali yapan sürücüye rücu yoluna gidebileceğini düşünmekteyiz.

SİZ SİZ OLUN KURAL İHLALİ YAPMAYIN

Uyarılarına devam eden avukat Türkgüler, "Siz siz olun araç kullanırken dalgınlıkla başkalarına zarar verecek bir hata ya da kural ihlali yapmayın aksi halde çarptığınız aracın sahibi değil sizin sigorta firmanız sizden para tahsil etmek için peşinizden koşmaya başlayacak" dedi. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR