BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,82
ALTIN 2.429,64
ÖĞRETMEN

Zihinsel engelli öğretmen ataması için karar

MEB norm kadro fazlası sınıf öğretmenlerinden branş değişikliği yoluyla zihinsel engelliler sınıf öğretmenliğine atamalar yapmıştır...

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce yapılan mütalaalar sonrasında sınavın yüz yüze eğitim kısmında yapılması uygun görülmüştür:

Bakanlığımız zihinsel engelliler sınıf öğretmeni ihtiyacının karşılanması için gönüllülük esasına dayalı olarak norm kadro fazlası sınıf öğretmenlerinden branş değişikliği yoluyla zihinsel engelliler sınıf öğretmenliğine atama yapmıştır.

Bu kapsamda atanan öğretmenlerin atandıkları yeni alanda görevlerini daha verimli yapabilmeleri için destekleyici bir eğitim almalarına ihtiyaç duyulmuştur. Bu eğitimin uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim yaklaşımları ile yapılması uygun görülmüştür.

Bu bağlamda uzaktan eğitim yoluyla yapılan eğitimleri takip eden öğretmenlerin bu eğitimleri http://uzem.eba.gov.tr web adresinden izledikten sonra e-sınav yapılacağı duyurulmuştur.

Ancak Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce yapılan mütalaalar sonrasında sınavın yüz yüze eğitim kısmında yapılması uygun görülmüştür.

İlgililere duyurulur

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR