BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Z- kütüphaneler geliyor!

Malum, yeni nesil teknolojiyle çok barışık, bütün çocukların ellerinde oyun makinaları var. Çocukların elektronik materyallere olan ilgisini bilen Milli Eğitim Bakanlığı'da teknolojiyi okuma alışkanlığını kazandırmak için kullanmaya karar verdi.

Artık çocuklar oyun oynamak istediklerinde kütüphanelere koşacaklar. Kütüphaneler eskiden olduğu gibi kitaplarla dolu raflardan değil teknolojik materyallerden oluşacak.

Tüm okullarda en geniş ve ferah alanı kütüphane olarak seçeceklerini belirten MEB Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, bu kütüphanelerde, bilgisayar, internet bağlantısı, yazıcı bulunduracaklarını belirterek, ''Burada elektronik kaynaklar ve temel eserler olacak. Öğrencilerimiz burada ödevlerini yapıp, çıktılarını alsın, oyun oynasın, internete girsin, kitap okusun istiyoruz. Bu amaçla saat 21.00'e kadar ve hafta sonları buraları açık tutmayı planlıyoruz. Z-kütüphanelerde öğrencilere basılı, sesli ve elektronik kitaplar buluşturarak alternatif okuma seçenekleri de sunacağız'' dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR