BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.445,11
GÜNCEL

Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundular!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, MEB Müsteşarı Tekin tarafından yapılan bir açıklamada "Danıştay 2. Dairesinin 2013/10363 Esas sayılı kararının yönetmeliğin yürütmesini durdurduğunu, şube müdürü atamalarını iptal etmediğini"beyan ettiğini ifade ederek şunları dedi:

" Bu beyanat üzerine MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'e yargı kararlarının yoruma açık olmadığı sadece uygulamakla görevli olduğu anlatılmış olmasına rağmen hukuksuz tavrını devam ettirerek "mahkemelerde olabilecek gelişmeler karşısında uygulayacağımız bir B Planımız hazırda bulunmaktadır." açıklamasında bulunabilmiştir."

Kimsenin Türk Milleti adına karar veren mahkemelerinin üzerinde olmadığını vurgulayan Koncuk şöyle devam etti:

"Hiçbir güç yargı kararını yok saymaya, uygulamamakta direnmeye devam edemez. İhtilal dönemlerinde dahi uygulanan yargı kararlarının ileri demokrasiden bahsedilen bu dönemde uygulanmayacağının bu kadar açık bu kadar fütursuzca ilan edilmesi ileride yaşanacak idari işlemlerle ilgili soru işaretleri yaratmıştır.

Hukuksuzlukla mücadeleyi ilke haline getirmiş olan Türk Eğitim Sen, Danıştay 2. Dairesinin 2013/10363 Esas sayılı kararını uygulamayan MEB yetkilileri ile MEB Müsteşarı Yusuf Tekin hakkında yargı kararını uygulamamaktan suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu işin sonuna kadar gidecek, kazandığımız bir davanın gereğinin yapılmasını sağlayacağız".

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR