BIST 10.174
DOLAR 32,21
EURO 34,80
ALTIN 2.428,61
GÜNCEL

Yüksek yargıya darbe girişimi operasyonu!

Darbe girişimi sonrası yurt genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında 140 Yargıtay, 48 Danıştay üyesi için gözaltı kararı alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yurt genelinde 426 hakim ve savcı gözaltına alındı. FETÖ mensuplarının darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltılar sürüyor. Darbe girişimi hakkında ayrıntılı bilgiler memurhaber.com'da.

Yurt genelinde yapılan operasyonlarda, askerlerin yanı sıra 426 hakim ve savcı da gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu belirtilen 132 hakim ve cumhuriyet savcısı hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılığın talebi üzerine İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, söz konusu hakim ve savcıların yurt dışına çıkışlarına yasak koyarak, ikametlerinde arama yapılmasına karar verdi.

HSYK 2 BİN 745 HAKİMİ AÇIĞA ALINDI

5 üyenin üyeliğini düşürdü HSYK Genel Kurulunca, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 5 HSYK üyesinin, üyeliğinin düşürülmesine karar verildi.

HSYK 2. Dairesi de 541'i ilk derece idari yargıda, 2 bin 204'ü ilk derece adli yargıda olmak üzere 2 bin 745 hakimi açığa aldı. Darbe girişimine ilişkin soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tüm Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı göndererek, "aynı örgüte üye oldukları değerlendirilen" idari ve adli yargıda görev yapan 2 bin 745 hakim ve savcının gözaltına alınması ve haklarında soruşturma yürütülmesini istedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Bakırköy Adalet Sarayı ve Küçükçekmece Adliyesinde görevli 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

BOLU'DA 12 HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye oldukları değerlendirilen 12 hakim ve savcı gözaltına alındı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, darbe girişiminin ardından haklarında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların yakalanması için Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince çalışma başlatıldı. İl genelinde 5 savcı ve 7 hakim operasyonla gözaltına alınırken, 5 hakim ve savcı aranıyor.

ORDU'DA 15 HAKİM VE SAVCIDAN 7'Sİ GÖZALTINA ALINDI 

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Ordu'da 7 hakim ve savcı gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Ordu'da 15 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığın talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince iş yerleri ve evlerinde arama yapılan 7 hakim ve savcı gözaltına alındı.

GİRESUN'DA 10 HAKİM VE 7 SAVCI GÖZALTINA ALINDI

Giresun'da haklarında açığa alınma kararı bulunan 10 hakim ve savcıdan 7'si gözaltına alındı. FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında haklarında açığa alınma kararı bulunan 10 hakim ve savcıdan 7'si yakalandı. Alınan bilgiye göre, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında dün gece geç saatlerde Giresun Jandarma Bölge Komutanlığında asker ve polisler tarafından arama yapıldı. Birkaç saat süren aramalar sonrası Bölge Komutanlığında herhangi bir gözaltı işlemi yapılmadığı öğrenildi.

Öte yandan, FETÖ'nün İstanbul Kadıköy ilçe sorumlusu olduğu iddia edilen H.H.Y, Rize'de gözaltına alındı. FETÖ'nün darbe girişimi sonrası önce Giresun'un Alucra ilçesine geldiği belirlenen H.H.Y'nin, dün Sarp Sınır Kapısından Gürcistan'a kaçacağı bilgisi üzerine Giresun ve Rize Emniyet Müdürlükleri ortak operasyon düzenledi.

Yapılan ortak çalışma sonrası H.H.Y, gözaltına alınarak Alucra ilçesine getirildi. Zanlının işlemlerin ardından adli mercilere sevk edileceği öğrenildi. Giresun'da dün akşam da soruşturma kapsamında 2 komiser yardımcısı gözaltına alınmıştı.

ARDAHAN'DA 4 HAKİM VE 1 SAVCI GÖZALTINA ALINDI 

Ardahan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin adli ve idari yargıda görevli 4 hakim ve 1 savcı gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Ardahan'da 4 hakim ve 1 savcı, Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda polis ekiplerince yakalandı. Ardahan Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlıların işlemleri sürüyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR