BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
MEMUR

Yüksek lisans yapan memurun maaşı...

Devlet memurları yüksek lisans yaptığı zaman maaşında artış oluyor ancak bunun bazı şartları var.

Devlet memurluğuna girmeden önce ya da girdikten sonra yüksek lisans yapan memurların, yüksek lisans nedeniyle ilave kademe ilerlemesi yapmaları söz konusu olmakla birlikte, genel olarak aylık ücretlerinde değişiklik meydana gelmiyor.

Yüksek lisans yapan memurların ilave kademe ilerlemesi yapmasından dolayı aylık ücretlerinde meydana gelen değişiklikten ayrı olarak, bu eğitimlerinden dolayı bazı memurların aylık ücretleri artıyor.

Memurların yüksek lisans nedeniyle yaptıkları kademe ilerlemesi, bulundukları dereceye ve kadro unvanına göre aylık ücretlerini farklı miktarlarda etkileyebiliyor.

YÜKSEK LİSANS YAPINCA MAAŞI ARTAN MEMURLAR

Master yapmış olmaları nedeniyle kademe ilerlemesi yapan memurların aylıklarında görülen değişimden farklı olarak, bu eğitimler bazı memurların aylık ücretlerini daha fazla artırıyor.

 Kamu kurum ve kuruluşlarında Teknik Hizmetler Sınıfına dahil “Ekonomist” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, ekonomi alanında lisansüstü öğrenim görmüş olmaları durumunda, ek özel tazminattan yararlanabiliyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR