MEB'de ikinci e-okul skandalı!
Öğrencilerin kişisel bilgilerini barındıran E-okul bilgileri ikinci kez internete sızdı. Olayın ardından internet linkleri kapatılırken, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın emriyle idari soruşturma açıldı.
Dönemin MEB Genel Müdürlerinden Yusuf Esener protokolü imzalayan kişidir. VBS 8383 protokolünde imzası olan Yusuf Esener hangi cemaatin adamıdır? Bu tesadüfi bir yolsuzluk, hırsızlık değildir. Bu planlı ve uzun süreli bir çalışma sonucunda 15 milyon öğrenci, anne babalarıyla yaklaşık 45 milyon kişinin tüm verilerini ele geçirme operasyonudur. VBS'yi 2007 yılında Türkcell ile birlikte ben yaptım. Daha sonra bakanlık eliyle engellendik ve ESTER firmasına paslanmıştır. Tüm gelişmelerden bakanlık camiası, dönemin bürokratları ve kamuoyu bilgilendirilmiştir.
MEB E-Okul verileri bakanlık eliyle VBS 8383 için bir firmaya zaten açıldı. Verilerin çalınmış olma olasılığı çok düşüktür. Keza bakanlıkla doğrudan protokolü olmamasına rağmen, sadece bir gizlilik sözleşmesi ile tüm veri tabanı ESTER isimli Eskişehir merkezli firmaya teslim edildi. Bu veriler şimdi kimbilir hangi cemaatlerin elindedir bilinmez. Yarın kimbilir nerede ve nasıl karşımıza çıkacaktır. Bir de hatırlatalım. ESTER firması ile ilgili MEB Bİlişim Grup Başkanlığı'nın yetersiz görüşüne rağmen bu firma muhatap kabul edilmiştir.