BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.491,42
MEMUR

YÖK kararı psikologları nasıl etkileyecek?

YÖK kararı sonrası psikologların kayıpları ne kadar olacak? İşte cevabı...

Yükseköğretim Yürütme Kurulu, 24/02/2016 tarihli toplantısında üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü mezunlarının Psikolog unvanını kullanabileceklerine ancak sağlık bilimleri lisansiyeri sayılmayacaklarına karar verdi.

Bu karar, kamu kurum ve kuruluşlarına ait Psikolog unvanlı kadrolarda görev yapan Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü mezunu Devlet memurlarının aylık ücret ve emeklilik hakları bakımından bazı kayıplar yaşamasına neden olacak.

1990 yılında YÖK tarafından verilen kararla sağlık bilimleri lisansiyeri kabul edilen Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü mezunları;

-Memuriyet giriş derece ve kademelerine bir derece eklenmek suretiyle bulunacak derece ve kademelerden hizmete alınıyorlardı. YÖK’ün yeni kararı sonrası 1 dereceden yararlanmaları mümkün olmayacak.

-Haklarında, Psikolog unvanlı 1 inci derece kadroda 3000 ek gösterge uygulanıyordu. YÖK’ün yeni kararı sonrası, 1 inci derece Psikolog kadrosunda haklarında 2200 ek gösterge uygulanacak.

-Sağlık bilimleri lisansiyeri sayılmamaları, söz konusu Psikologların yararlanacağı döner sermaye ödemelerinin miktarının da azalması sonucunu doğuracak.

-YÖK’ün görüş değişikliği ile ek göstergelerin azalması, ilgili personelin emeklilik haklarını da olumsuz etkileyecek.

YÖK'ÜN KARARI PSİKOLOGLATRI NASIL ETKİLEYECEK?

Memuriyete sağlık bilimleri lisansiyerlerine göre daha geriden başlayacak olan Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü mezunları, kamu kurum ve kuruluşlarına ait Psikolog unvanlı kadrolarda YÖK’ün 24/02/2016 tarihli Kararı öncesine göre maaş ve emeklilik hakların bakımından kayıplar yaşayacak.

30 yıl hizmeti olan ve 1 inci derece Psikolog unvanlı kadroda 1/ 4 kazanılmış hak aylığı ile görev yapan Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü mezunu bir memurun, YÖK’ün 24/02/2016 tarihli kararı öncesi ve sonrası maaş ve emeklilik durumu şöyle olacak:

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR